Ontmoeten op afstand

Gepubliceerd op: 26 mei 2020 9:51

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Mierlo-Hout: Stichting “Hart Voor Het Hout” heeft een slimme oplossing bedacht waardoor alle bewoners van Savant Alphonsus en hun dierbaren elkaar veilig kunnen ontmoeten in levenden lijve, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. Dit betreft een mobiele ontmoetingsruimte welke bestemd is voor ouderen die woonachtig zijn binnen het woonzorgcentrum.

De mobiele ontmoetingsruimte is een kantoorunit, met daarin twee compartimenten die door een glazen wand afgescheiden zijn van elkaar. Hierbinnen wordt er gecommuniceerd via een intercomsysteem en beide compartimenten hebben een eigen ingang. De inrichting is modulair waardoor de tafels en stoelen plaats kunnen maken voor een rolstoel of ziekenhuisbed. Na elke ontmoeting wordt deze kantoorunit grondig gereinigd.

De ontmoetingsruimte werd 14 mei geopend door burgemeester Elly Blanksma, die voor het eerst sinds negen weken verheugd was op het feit dat ze weer een opening mocht verrichten. Ze sprak over de eenzaamheid die de coronacrisis met zich mee brengt en had lof voor het genomen initiatief. Na het openen van de ruimte nam de burgemeester plaats in de unit om met een bewoner van het Alphonsus in gesprek te gaan. “Een mooi initiatief om zo de eenzaamheid een beetje tegen te gaan”, aldus de burgemeester.  

Het idee voor de mobiele ontmoetingsplek komt van Harrie Blankers en Anton van Lieshout. De steeds maar aanhoudende berichten over de gesloten woonzorgcentra en dat hierdoor de bewoners geen bezoek kunnen ontvangen werd de heren te veel. Beiden hebben een zwak voor senioren en waren unaniem van mening dat deze treurige situatie zo niet langer kon blijven voortduren en dat het tijd werd om iets op touw te gaan zetten. Zo ontstond het idee om een mobiele ontmoetingsruimte te regelen waarin de bewoners van Savant hun familie en dierbaren op een veilige manier kunnen ontmoeten.

Spontaan melden zich vanuit hun vriendenkring al snel sponsoren die dit project financieel willen ondersteunen, met meerdere potentiële sponsoren wordt de komende weken contact opgenomen. Om het geld op gepaste wijze te beheren en te besteden is er per direct een stichting opgericht die de naam “Hart Voor Het Hout” heeft gekregen. Naast Harrie en Anton hebben inmiddels ook Huub Jonkers, Brent van Hoof en Peter Slegers zich aangesloten bij deze stichting, om zo een voltallig bestuur te vormen. Meer informatie over deze nieuwe stichting en haar doelstellingen volgt in een later stadium.

F Jan Dijstelbloem, www.jadijfoto.nl


Dit nieuwsbericht is 91 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X