Ontdek atletiek tijdens de themaweek

Gepubliceerd op: 24 maart 2023 9:05
Gewijzigd op: 24 maart 2023 9:08

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Doe mee met de themaweek atletiek! Tijdens de themaweek van 3 tot en met 9 april kunnen scholieren en volwassenen kennismaken met atletiek. In samenwerking met de Helmondse Atletiek Club, Lopersgroep Brandevoort en ECH Sportlife Plus besteden we deze week extra aandacht aan atletiek.

Themaweek voor volwassenen
Volwassenen kunnen tijdens de themaweek atletiek werken aan hun looptechniek en gratis aansluiten bij de reguliere trainingen. “Atletiek kan voor veel 55-plussers een passende beweegactiviteit zijn. Zo verbeter je met atletiek je conditie en word je er sterker en fitter van”, vertelt Kristian van den Nouwlant, coördinator buurt, wijk en zorg bij Jibb+. Je kunt je gratis inschrijven op www.jibbplus.nl. Mocht digitaal aanmelden niet lukken, dan mag je je ook telefonisch aanmelden via 0492 – 347 071.

Atletiek-clinics op scholen
Ook in het basisonderwijs besteden we extra aandacht aan atletiek. Zo geeft Jibb+ tijdens de themaweek clinics atletiek op het sportpark van de H.A.C.. Deze activiteiten vinden plaats onder schooltijd en scholen kunnen zich hier voor opgeven.  

Waarom een themaweek?
Tijdens de themaweken worden sporten in de spotlight gezet die minder makkelijk kunnen worden aangeboden op scholen, in gymzalen of die op hun eigen locatie voor nog meer enthousiasme en beleving zorgen. “Er is nu voor atletiek gekozen om kinderen en volwassen enthousiast te maken voor de Halve Van Helmond. Kinderen en jongeren kunnen meedoen aan de Kidsrun of de 5K Challenge. Volwassenen en senioren kunnen meedoen aan de wandellopen, hardloopwedstrijden of aan de Unieke loop. Dit onderdeel is voor iedereen toegankelijk en mag afgelegd worden op jouw manier!”, vertelt Kristian van den Nouwlant. Kijk op www.halvevanhelmond.nl voor meer informatie over de verschillende onderdelen.

De inschrijving voor de atletiekactiviteiten voor volwassen is geopend, kijk op www.jibbplus.nl en meld je aan!


Dit nieuwsbericht is 192 keer bekeken