Ons Marij Vertelt: Zorg goed voor elkaar

Gepubliceerd op: 9 april 2020 9:39

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

We beginnen allemaal een bietje te wennen aan wat ons overkomt, wat betreft de regels bedoel ik dan. Afstand houden doe ik al automatisch, ik pin alles, wat voor men echt wennen was. Ik doe wel gewoon zelf mijn boodschappen, niet elke dag maar een 2 tot 3 keer per week rij ik een rondje naar men favoriete winkels. In het weekend probeer ik echt thuis te blijven omdat dan veel meer mensen op de been zijn. En ik kom dan wel eens iets per ongeluk tegen, zoals waar deze week mijn column over gaat.

Afgelopen dinsdag was ik in winkelcentrum de Bus en daar kwam ik dit kraampje tegen, zie foto,  ik wou er alles van weten. Wat bleek: de kleine ondernemers in dit winkelcentrum hebben allemaal producten uit hun winkel gedoneerd en dat is dinsdagavond naar woonzorg centrum De Eeuwsels gebracht oftewel naar de buren van dit winkelcentrum.

Deze kleine ondernemers zorgen dus kei goed voor hun buren. Ik vind dat zo verschrikkelijk mooi, dan hedde oe hart op de goeie plek zitten mijn inziens. Er staat van alles op het kraampje om de bewoners te verrassen maar ook het zorg personeel zijn ze niet vergeten en zetten ze in het zonneke. Ik zag heel veel bloemen, fruit, Helmond producten, tijdschriften, etentjes, cakes, snoepbakjes, vlaaien, kappers benodigdheden, allerlei waardebonnen echt te veel om op te noemen

Normaal doen veel bewoners van de Eeuwsels hun boodschappen bij Winkelcentrum de Bus, klanten die al jaren in de winkels komen die nu echt gemist worden door de winkeliers. Ze weten niet hoe het met hun gaat en contact is eigenlijk niet mogelijk. Op deze manier willen deze winkeliers de bewoners laten weten dat ze aan hun denken en dat ze gemist worden.

Ik wordt van dit soort dingen zelfs een bietje emotioneel. Ik denk toch als men moeder of oma daar woonde, hoe mooi ik het zou vinden. Ze vinden dat deze mensen het toch al zo moeilijk hebben en hopen hierdoor toch iets leuks voor ze te doen. Er staan ook een soort trofeeën bij waarop ‘bedankt zorg kanjer’ en ‘de zorg is blij met een held zoals jij’ staat.

Dit vind ik toch wel heel erg leuk en vooral zo ontzettend lief van deze groep winkeliers.

Op mijn foto staat ook Stefan Duijmelinck, een van de initiatiefnemers. Hij heeft een kaaswinkel in de Bus en natuurlijk houden we anderhalve meter afstand van elkaar.

Hij vertelde dat ze erg blij zijn dat alle kleine ondernemers het gelijk een goed idee vonden en allemaal mee deden. Wie goed doet, goed ontmoet vind ik altijd. Dat moeten wij dan ook zeker toepassen als we in het winkelcentrum komen. Vergeet dan niet deze kleine ondernemers te bezoeken die het allemaal moeilijk hebben en dan toch dit samen bedacht hebben, ook al staat het water bij sommige tot de lippen  geven ze toch om andere mensen. Hoe mooi is dat. Hier hou ik echt van, het is vaak mooier om te geven dan om te krijgen volgens deze groep ondernemers.

Dus mensen bende in de bus loop eens bij een van hun binnen want ze verdienen het om iets terug te krijgen en dat kunnen wij allemaal doen door bij hun weer iets te kopen. En zeg ook dat je het heel erg op prijs stelt dat ze de buren allemaal in het zonnetje hebben gezet.

Shop lokaal bij deze kleine kei lieve ondernemers.

We kunnen hier samen doorheen komen en dan moeten we allemaal voor elkaar zorgen. En bij de Bus snappen ze dat heel erg goed. En da wou ik jullie laten weten. Verder valt er niet veul te beleven bij ons thuis. Wij zijn al mee de vierde puzzel bezig en zijn inmiddels aardig puzzel verslaafd geworden. Houd vol lieve mensen. Ik wens iedereen een goede gezondheid. Blijf lekker thuis met Pasen. Pas goed op elkaar en ben lief voor elkaar.

Tot volgende week en houd afstand.


Dit nieuwsbericht is 512 keer bekeken

X
X