Ons Marij vertelt: Zonnebloem afdeling Helmond-Centrum 40 jaar

Ons Marij vertelt: Zonnebloem afdeling Helmond-Centrum 40 jaar
Gepubliceerd op: 25 november 2021 9:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Vurige week vrijdag had het een prachtige middag moeten worden, het 40-jarig jubileumfeest van de Zonnebloem afdeling Helmond-Centrum in de Fonkel. Ook ik waar uitgenodigd, omdat ik er een skon column over wou maken, omdat ik de Zonnebloem een geweldige stichting vind.

Mensen met een lichamelijke beperking mooie momenten bezorgen. Dat is wat de Zonnebloem-vrijwilligers doen. Helaas gooide corona roet in het eten en werd de Fonkel waar de feestmiddag gehouden zou worden, gesloten vanwege corona. Dus niks gin feest.

Wat unne domper vur iedereen, maar vural voor het activiteiten-comité die deze middag had georganiseerd. Dat zijn Rose-Marie Rossou, Netty Schepers, Annemie Smulders en Franca van den Elzen. Zo hard hadden ze gewerkt de laatste maanden. Twee keer in de week kwamen ze bij elkaar om alles tot in de puntjes te regelen vur dit mooie feest, maar toch wilde ik deze 4 toppers in het zonneke zetten via men column.

Zo kwamen we afgelopen vrijdagmiddag toch een uurke of 2 bij elkaar, we waren allemaal 2 keer gevaccineerd en ik had me extra getest omdat het toch dames op leeftijd zijn. Veiligheid staat voorop. Al zoude niet zeggen dat op de foto 3 dames 80-plus zijn en een 70-plusser, zo wil ik ook wel 80 worden. En dan nog steeds de medemens zo helpen. Het was een gezellige middag mee de dames waarin ze me alles vertelden over wat de agenda van de feestmiddag zou zijn en het reilen en zeilen bij de Zonnebloem. Ze zijn met 16 vrijwilligers en de Sint Jozef-kerk is normaal de thuisbasis, maar nu met corona zijn er hier geen bijeenkomsten mogelijk. Gasten hebben ze ongeveer 70 stuks. De jongste gast is midden 70 en de oudste is 97. Nieuwe gasten zijn zeker welkom, ze moeten wel nog zelfstandig wonen, dus niet in een verzorgingstehuis.

Elke maand proberen ze een activiteit te organiseren, ook nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Carnaval, Pasen, kerst, een reisje met de bus, een museum in Helmond zijn terugkerende activiteiten. Ook huisbezoeken voor mensen die geen activiteiten kunnen bezoeken, behoren tot hun pakket.
 

De 4 dames waar ik die middag mee aan de koffie en thee zit, zijn heerlijke, sociale, gezellige Helmondse dames met een gouden hart. Het klikte gelijk tussen ons, kwam natuurlijk ook omdat ze allemaal mijn column lezen. Alles doen ze om de medemens te helpen, geven is hun motto. Ook zijn ze nog op zoek naar mensen voor het bestuur. Er zijn al zoveel Zonnebloem-afdelingen weg gemoeten vanwege dat ze geen bestuur meer compleet krijgen, we moeten dit toch echt in stand houden.

Dus roep ik heel Helmond op om deze fantastische groep vrijwilligers te helpen, als jij nog een mooie bestuursfunctie zoekt, dan niet verder zuuken en contact opnemen met de Zonnebloem afdeling Helmond-Centrum. Het staat geweldig op je CV en je maakt hier zoveul mensen blij mee. Wat in het vat zit verzuurt niet, de feestmiddag gaat er beslist nog komen zodra het weer mag, zeker weten, vertelden de dames.

Ik heb weer 4 keimooie, lieve, behulpzame Helmonders ontmoet. Das een ding wa zeker is. Waar ik jaloers op was, die prachtige echte Zonnebloem-sjaal die ze aanhebben van Sheila de Vries. Ik vond hem de wow-factor hebben en als ik had geweten dat de dresscode bij de Zonnebloem zwart met oker of kerriegeel is, had ik me natuurlijk aangepast vur de foto. Als jullie me nodig hebben, hoor ik het wel. Ik maak graag een paar uurtjes vrij vur jullie. Want de Zonnebloem die we allemaal kennen, moet zeker blijven bestaan. Gefeliciteerd met het 40-jarig jubileum en nog vele jaren erbij. Hopelijk kunnen jullie snel het feest door laten gaan.

Fijn weekend iedereen.

Ons Marij vertelt: Zonnebloem afdeling Helmond-Centrum 40 jaar

Dit nieuwsbericht is 697 keer bekeken

X
X