Ons Marij vertelt: Zelfscankassa

Ons Marij vertelt: Zelfscankassa
Gepubliceerd op: 9 maart 2023 9:07
Gewijzigd op: 9 maart 2023 9:08

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

We zien ze overal, de zelfscankassa’s en de bemande kassa’s verdwijnen steeds meer. We moeten het vurtaan zelf doen. We kunnen er niet omheen, maar zijn we er ook blij mee? Een zegen, vinden sommigen. Een ramp, vinden anderen. In het begin dat ze er waren, dacht ik da ga ik echt nie doen. Tot er 6 man in een rij stond of ik moest naar een vrije zelfscankassa. Toen docht ik, laat het me eens proberen en het lukte met wat hulp van een medewerkster. Het is gewoon wennen. Maar in de supermarkt vind ik het toch wa anders mee een grote volle kar, dan ga ik toch maar bij de kassa’s in de rij.

En eerlijk is eerlijk, ik mis wel het contact mee het personeel mee zonne zelfscanner. Ik ben nogal van de praatjes maken en zonne zelfscankassa zegt niks terug. Ik ga trouwens naar alle supermarkten die Helmond heeft, natuurlijk heb ik men favorieten maar ik kom overal omdat ik van aanbiedingen hou om menne voorraad op peil te houden. En nu in deze tijd zijn aanbiedingen helemaal welkom. Want elke week schrikte oe eigen kapot van de prijzen.

Ik woon zelf in de Rijpel en kom dus regelmatig bij de Jumbo op het Wederhof, vural als ik snel iets moet hebben. Wa vur men toch een soort buurtwinkel is, er werken nog dames die volgens men bij de EDAH werkten toen die er nog in zat. Wat ik gezellig vind, er wordt nog goeiedag gezegd en gevraagd hoe het is en daar hou ik van. Als ik naar de AH ga, is Dierdonk menne favoriet, ook hier vind ik het echt een buurtwinkel en er werken 3 dames die fan van men column zijn (dat vind ik heel leuk). Ze zeggen vaak wat ze van de column vinden en meestal maken we een gezellig praatje. Maar ik heb ze al lang niet meer gezien, ook hier is nog maar (sinds kort) 1 echte kassa en de rest zelfscankassa’s, maar ik hoorde van de manager dat ze er allemaal nog wel werken en dat we elkaar gewoon mis hebben gelopen. Daar was ik blij om. Ik vertel de manager dat ik het toch heel jammer vind dat het buurtsuper-gevoel wel verdwijnt, zoals het nu geworden is maar volgens hem moeten ook zij er nog aan wennen hoe ze ermee om moeten gaan. Hij weet gelukkig wel dat veel mensen dat buurtsuper-gevuul belangrijk vinden en dat willen ze toch eigenlijk wel behouden. Nou ik ben benieuwd of da gaat lukken, zodat ik nog steeds bij een vriendelijke caissière kan afrekenen mee men volle kar.

Maar op lange termijn denk ik da de gewone kassa’s helemaal gaan verdwijnen. Inmiddels ben ik dus wel ingeburgerd met de zelfscankassa’s, ondanks dat ik het eerst niks vond gebruik ik ze nu veel. Soms worde gecontroleerd, heb ik gin moeite mee da kost een minuutje extra. Afgelopen week was in het nieuws dat dees systeem toezet tot meer winkeldiefstallen. Tja, ik kan me er iets bij indenken in deze dure tijd, alhoewel ik ginne dief wil zijn vur een pakske boter. Ik denk met weemoed terug aan onze eigen buurtsuper van vruuger waar iedereen elkaar kende, ze wisten wat vur beleg ik het liefste at en ook hoorde je er de laatste nieuwtjes/roddels uit de buurt. Nee ik ga nie zeggen vruuger was alles beter, maar anders was het wel. Het was zeker weten gezelliger bij de kassa dan dat het nu is.

Super de Rosmolen was menne buurtsuper van vruuger, Wil en Nel zwaaiden er de scepter.
Ik weet het, ik dwaal af, die dingen komen nooit meer terug. Dat hoeft ook niet, we leven in deze tijd de tijd van de zelfscankassa’s en tegenwoordig doe ik er gewoon aan mee. Vur degene die dat (nog) niet doen, gewoon een keer proberen ze helpen je graag mee om het te leren en mee een paar boodschapkus bende lekker snel aan de beurt, ik zeg doen.

Fijn weekend.

Ons Marij vertelt: Zelfscankassa

Dit nieuwsbericht is 403 keer bekeken