Ons Marij vertelt: Winkelcentrum in Brouwhuis

Ons Marij vertelt: Winkelcentrum in Brouwhuis
Gepubliceerd op: 31 maart 2022 9:10

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Brouwhuis, Voorpagina

Dit weekend viert winkelcentrum Brouwhorst hun 35-jarig jubileum en dat doen ze groots. Het is altijd de moeite om naar dit gezellige plein te gaan, waar ik al 21 jaar kom, zolang als ik hier woon. Maar vural dees weekend, want er is zoveul leuks te beleven voor jong en oud.

Natuurlijk hebben alle winkels speciale aanbiedingen en zijn ze ook een zondag open. Beide dagen is er een ballonnenclown en gezellige, live muziek. Er staat een draaimolen en vur een euro mogen de kinderen 3 keer draaien en krijgen een zak popcorn en suikerspin erbij. Een leuk uitje voor het hele gezin. Zondag staan er ook nog eens kramen met leuke aanbiedingen.

Als Rijpelberger (wat ik ben) is dit mijn buurtwinkelcentrum. Er zit echt alles wat ge nodig hebt. Een bakker, unne slager, maar ik heb wel een paar jaar een gruuntenboer gemist, maar met de komst van het Streeckhuys een dik jaar geleden is dat opgelost. Zij hebben namelijk ook een groentenafdeling, een echte aanwinst vind ik deze winkel voor het plein.

Het leuke is dat je ook al jaren hier dezelfde gezichten ziet. Ik kan wel zeggen dat ik bij alle winkels wel eens binnenloop en veel winkeliers ken. Maar ook heb ik hier mijn favorieten, waaronder natuurlijk Suzette dameskleding waar ik regelmatig een kijkje ga nemen en vaak met een gevuld tasje naar buiten loop. De koffie staat er altijd klaar en je wordt er fijn geholpen, keimooie collectie en mooie merken vind je er. Men skônne jasje wat ik draag op deze foto is ook uit haar winkel.

Bob van de hakkenbar helpt me altijd met schoenen en laarzen, riemen of tassen waar iets aan moet gebeuren. Bob zoekt altijd naar oplossingen en zit al 33 jaar op dit plein. Ook heb ik Bob gestrikt om deze leuke foto te maken, waar ik samen met het bestuur van het winkelcentrum opsta. Gerrit en Klazien (wie kent ze niet) zitten ook al 33 jaar op het plein, vruuger hadden ze het Postkantoor waar we allemaal wel eens binnenliepen. Ook daar hedde altijd gezellige buurt in hun mooie snoep-, tabak- en kadowinkel.

Er zit hier echt van alles, van kinderkleding tot feestartikelen en ballonnen en zelfs een Poolse delicatessenwinkel waar je ook eens een kijkje moet nemen. Zoals vruuger bij de buurtsuper heb ik het zelfde gevuul hier bij de winkeliers, je voelt je hier overal meer als welkom. Ge moet gewoon eens zelf hier komen kijken. En vural dees feestweekend met al die mooie aanbiedingen. Er staan ook nog wat pandjes leeg die te huur zijn, denk er eens aan als je een leuke locatie zoekt voor jouw winkel.

Gefeliciteerd aan alle winkeliers met dit jubileum en geweldig dat jullie dit gezellige weekend hebben georganiseerd.

Iedereen een fijn weekend, tot ziens in winkelcentrum Brouwhorst in Brouwhuis.
Tot volgende week.

Ons Marij vertelt: Winkelcentrum in Brouwhuis

Dit nieuwsbericht is 453 keer bekeken