Ons Marij Vertelt: Winkelcentrum de Bus

Gepubliceerd op: 20 juni 2019 9:08

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

Deze week neem ik jullie mee naar een van mijn favoriete boodschappen plekskus van Helmond. Ik ben een fan van ons centrum en van de mert dat weten jullie allang, maar ik moet ook gewoon men dagelijkse boodschappen doen natuurlijk. Nou moet ik eerlijk zeggen da ik ook wel is een bietje zwerf. Ben dol op 1 + 1 gratis en andere aanbiedingen, dus ik kom bijna wel in alle supermarkten en drogisterij ketens. Maar ik heb ook een favoriete plekske vur men dagelijkse boodschappen, dat is vur men echt winkelcentrum de Bus in Helmond-Noord.

Gratis parkeren (voor veel mensen belangrijk) ik heb er altijd plek. Een mooi overdekt centrum met voor mij de prioriteiten. En dat is unne echte bakker, groentenboer,  slager en een delicatessenwinkel. Ik ben dan misschien nog van dun ouwe stempel, maar ik heb heel graag brood van dun bakker, gruunten van de gruuntenboer en vlees van de slager.

En men beleg heb ik ook graag vers gesneden en een groot assortiment. Jaja, ik weet het, ik heb veul noten op menne zang en dan zulde gullie zeggen das veul duurder. Nou, ik heb liever iets minder gruunten, vlees en beleg ast maar lekker is en zoveul duurder is het eigenlijk nie eens, echt niet. Maak voor de flauwekul maar is een pan gruuntesoep van de supermarkt en van de gruuntenboer. Dan zulde zeggen: “Marij, ge hed gelijk. Zelfs het gehaktballeke erin van lekker gehakt maakt zoveul verschil”.

Ik vind De Bus dus zon winkelcentrum waar ge alles kunt vinden, unne visboer, unne drogist, 2 kappers, chinees, een restaria, 2 supermarkt ketens, leuke kleine kleding winkeltjes, een geurenwinkel, unne kaasboer, super grote feestwinkel, vlaaiwinkel, kado winkeltje, een bloemist, postkantoor met tijdschriften, en een repairlab. Ik zal beslist iets vergeten zijn, mar das niet bewust. Ik kom er zeker 2 tot 3 keer in de week vanuit de Rijpelberg.

Ik hou van kleine ondernemers met hun winkeltjes en ik gun hun de klandizie. Ik ben ook een mensen mens en dat zijn hun vaak ook, een gezellig praatje ,goed advies daar ben ik blij mee. Heerlijk vers gesneden beleg, zo lekker en dan kunde ook nog is pakken hoeveul ge wilt, Duijmelinck delicatessenis zon adres. “De kaasboer” die een enorm assortiment vleeswaren heeft, zo lekker ook mooie schalen voor feestjes en ik, als Tilburgse, vind het ook leuk Helmondse kadotjes te geven en ook die hebben ze daar. Leuke Helmondse pakketten wat iedereen kei leuk vind om te krijgen. Vrijdag heeft menne dokter uit Tilburg een afscheidsreceptie, die krijgt dus zon pakketje. Bij Feestshop de Ballon kunde leuke ballonen laten maken als ge een feestje hed zo leuk.  De visboer is een echte aanrader met een heel groot assortiment en dieje geuren winkel, onje clonje, alleen de naam vind ik al geweldig. Een postzegel kopen, een brief posten, een leuk tijdschrift, een leuke kaart bij de Primera vur men het juiste adres.

Ik kan ze niet allemaal uitgebreid benoemen, maar het is echt men plekske laat dat duidelijk zijn. We moeten allemaal eens wat vaker bij deze kleine ondernemers binnen lopen. Ik wens iedereen een heel fijn weekend en tot ziens in WC de Bus.


Dit nieuwsbericht is 571 keer bekeken

X
X