Ons Marij Vertelt: Wen skone tekening

Gepubliceerd op: 4 juni 2020 9:15
Gewijzigd op: 4 juni 2020 9:25

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Er gebeurt zo weinig in ons Helmond dus ik raak een bietje inspiratieloos wa skrijven betreft, maar Afgelopen week kreeg ik een berichtje van onze beroemde illustrator Raymond Nicholson dat hij vur men een logo had gemaakt vur bij men column. Dat is deze tekening die bij men column staat, wa vinde gullie ervan? Ik lijk er kei veul op, vind ik zelf.

Super blij was ik, want stiekum heb ik dat altijd al gewild. Hij tekent ook altijd vur het Eindhovens dagblad en heeft zon bietje heel beroemd Helmond al getekend. Vol bewondering kijk ik altijd naar deze tekeningen en nou ben ik door hem vereeuwigd.

Zelfs men kettingske wat ik altijd om heb klopt hullemaal en menne kapper vond ook men haar kei goed getekend. Ik ben er toch zo freet mee, kei bedankt Raymond.

Ik zou het zo graag mee jullie over leuke evenementen hebben, over mooie vrijwilligers of mooie stichtingen, maar mee da Corona gebeuren ga da helaas niet. Ik was trouwens  wel zondags dun irste juni uit weesten eten, want we moeten wel allemaal de horeca  zo veel mogelijk steunen. Afgelopen week hebben we ook een keertje in de Elzas Passage geluncht.

We hebben echt genoten en alles was goed geregeld, de mensen die ik heb gezien waren allemaal blij dat ze er weer eens uit konden. Toch wel weer fijn dat  we weer ergens een bakske koffie kunnen drinken en een hapje eten.

Wa ik wel minder vond was da ik men eigen weer op moest dirken om uit te gaan eten da was ook maanden geleden. Wa make-up op en men haren in de plooi. Ik moest ook goed zuuken om menne spanx te vinden (men corrigerende box), want er zitten 2,5 coronakilos bij men aan van al da lekkers wa we ter compensatie hebben gegeten, maar mee da bruukske was er niks van te zien. Zal goed zijn als de sportscholen weer open gaan, maar daar moeten we nog even op wachten. Ik bid tot dun heilige Antonius dat er ginne nieuwe uitbraak komt en dat we langzaamaan weer naar het gewone leventje kunnen gaan, alhoewel dat nog wel even zal duren denk ik.

Waar ik even gebruik van wil maken is om via deze weg de gemeente of iemand anders te attenderen op een vur men (en veel medebewoners) gevaarlijke situatie. Ik laat onze hundjes altijd uit bij de honden uitlaatstrook bij de Rijpelbergseweg bij de hoek met het kanaal. Daar lopen wij, de voetgangers op het fietspad en nergens staat dat er op dat pad ook voetgangers mogen lopen. Maar die uitlaatstrook ligt langs da fietspad, zou het moeten zijn dat we mee de fiets dun hond uit moeten laten? Volgens men toch niet wel?

Ik ben de afgelopen weken echt wel vijf keer bijna van men sokken gereden door of mountainbikers die uit het bos komen en kei hard rijden en gin bel hebben of door zon elektrische fiets die 30 km per uur rijd en niet weet waar de bel zit.

Ik schrik er men eigen elke keer van kapot. En kan nog net de hundjes vur de wielen wegtrekken Ik loop daar echt voortaan mee gevaar vur eigen leven. En dan roepen er vaak fietsers naar me ‘ge loopt op het fietspad, vrouwke’. ‘Ik ben niet blind mensen, maar dit is ook een uitlaatstrook vur hundjes’, roep ik dan terug. Misschien toch eens daar een bord hangen dat ze rekening moeten houden met ons, de voetgangers daar. Kan da even iemand aan de gemeente durgeven as ge dees leest. Alvast bedankt.

Ik wens iedereen een fijn weekend

Blijf gezond tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 682 keer bekeken

X
X