Ons Marij vertelt: Wat jammer

Gepubliceerd op: 25 mei 2022 9:32
Gewijzigd op: 25 mei 2022 9:33

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Vurige week kwam naar buiten dat de AVROTROS een aanvraag had gedaan bij de gemeente Helmond om gastheer te zijn van het evenement ´Sterren Muziekfeest op het Plein´. Ik docht: oww my god het grootste muziekfeest vur de fans van het Nederlandstalige lied wil naar Helmond komen, ongelooflijk. Dat willen heel veel gemeentes in Nederland. Ik ben al menig keer naar dit muziekfeest geweest door heel Nederland en dan hebben we het over een geweldig evenement, echte leuke Nederlandstalige artiesten zoals Marianne Weber, Django Wagner, Frans Duijts, Mart Hoogkamer, Jeroen vd Boom, Samantha Steenwijk, Jannes en nog veel meer (ge moet er inderdaad wel van houden).

Ik vind dit hartstikke leuk en met mij heel veel Helmonders dat weet ik zeker. Het wordt gepresenteerd door niemand minder dan Jan Smit. De hele dag is er muziek; er wordt gerepeteerd ’s middags, alles openbaar, niks afgezet en gratis te bezuuken. ‘s Avonds zijn de tv-opnames, die in 2 delen op NPO1 worden uitgezonden, ongeveer 700.000 mensen kijken dan naar Helmond op zijn best. Zoveel reclame vur ons skônne Helmond op de tv is onbetaalbaar, prachtige dronebeelden, de stad wordt keimooi gepromoot. De opnames duren tot 11 uur, dus niet tot midden in de nacht. De hele dag zal de horeca vol zitten, want deze mensen die uit heel Nederland komen moeten allemaal eten en drinken.

Maar ongelooflijk, B en W heeft het afgezegd. Ik weet dat het kort dag was. Ik heb alle redenen gelezen, maar kon daar nou echt geen mouw aan gepast worden? Zo, zo jammer.

Waarschijnlijk kennen ze het programma niet eens. Ik dacht, eindelijk hebben wij (fans) ook een keer een GROOT Nederlandstalig evenement, want ik weet zeker da wij in Helmond daar heeeel veel fans van hebben. Heel lang geleden hebben we 1 editie gehad van het levenslied, de Vlinder organiseerde dat, het was superleuk. Bijna elke stad heeft een levenslied, wij niet.

En ja wij hebben ook heel leuke evenementen, absoluut, en daar kom ik ook graag en al die evenementen gun ik iedereen. Maar niets specifiek vur Nederlandstalig, en da zouden al die fans heel erg leuk vinden en die fans zijn er veul in Helmond inclusief ons Marij. B&W vindt ook dat het scheve ogen kon opleveren bij evenementen die dit jaar minder subsidie kregen dan ze wensten. Er is nog nooit een groot evenement geweest voor het Nederlandstalige lied, hoezo scheve ogen?

Ik vind het zo, zo ongelooflijk jammer. Wat een reclame vur Helmond dat Sterren Muziekfeest. Ja ik weet dat het geld kost, maar er kosten sommige dingen veul meer geld. Liefhebbers van Nederlandstalig moeten het maar gewoon doen met de kleine feestjes, maar wij zouden het keileuk vinden om ook een keer een groot evenement in onze stad te mogen beleven. Ik vind het echt een gemiste kans en raad B en W aan om effe een mailtje te sturen of we volgend jaar mee mogen doen, dan is er meer tijd om het in te plannen. Nederlandstalig is superpopulair bij jong en oud. Ook is dit evenement vur iedereen gratis te bezuuken. ook dat nog. AVROTROS zorgt bij een evenement als Sterren Muziekfeest op het Plein onder meer voor de artiesten, podium en apparatuur. Gemeente Helmond moet de andere kosten op zich nemen, ongeveer een 25.000 euro. Ja, heel veul geld en als ge niks om deze muziek geeft, zegde al gauw: weggegooid geld. Maar in het leven moete mensen ook iets gunnen. En we krijgen daar 2 avonden tv voor terug met prachtige Helmond-beelden op NPO1. Jullie onderschatten echt de populariteit van dit genre muziek bij jong en oud, maar tja, het is zoals het is, geen Sterren Muziekfeest in Helmond.

Ik snap ook echt wel mensen die vinden dat dit evenement niet hoeft, maar die geven niks om deze muziek en dat mag zeker. Muziek maakt blij en gelukkig, voor de ene is dat blues, voor de andere country, een ander gaat helemaal uit zijn dak bij DJ Martin Garrix en ik blèr heerlijk mee op Nederlandstalige muziek. Ieder zijn ding, moet kunnen. Elkaar iets gunnen is een mooie eigenschap.

Wat een gemiste kans (mijns inziens). 

Fijn weekend.

Houdoe 


Dit nieuwsbericht is 478 keer bekeken

X
X