Ons Marij Vertelt: Vur welleke club bende gai

Gepubliceerd op: 2 mei 2019 9:08

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Natuurlijk vur Helmond Sport. Afgelopen vrijdag ben ik op pad geweest mee de supportersclub van Helmond Sport. Mee de bus naar de uitwedstrijd tegen jong FC Utrecht.

Natuurlijk een trui aan van  Helmond Sport zo ging ik op pad. Ik werd hartelijk ontvangen door het bestuur van deze mooie vereniging. Ook de fans die meereisde, ontvingen me met open armen. Ik voelde me zo welkom. We waren deze reis slechts met 31 mensen ,het afgelopen seizoen waren er gemiddeld een 70 tot 80 mensen die mee zijn geweest naar een uitwedstrijd. In de bus was het kei gezellig. Ik had zitten buurten mee verschillende meensen. De supportersclub heeft 185 leden en die bestaat al 43 jaar en ze bedruipen geheel zichzelf.

De oudste die bijna alle wedstrijden mee ga is Karel , 83 jaar,  en was ook van de partij. Het lidmaatschap kost slechts 17 euro per jaar en worde mee heel het gezin lid, dan is het 28 euro. Ge hoeft trouwens geen lid te zijn om mee te gaan naar de uitwedstrijden met de bus. Ge meut ook mee as ge gin lid bent, tis maar da ge het weet, Iedereen mag mee. Je ziet die fans helemaal mee leven en eigenlijk willen ze maar 1 dingen en dat is met 3 punten naar huis. Ge moet nie vergeten dat ze echt elke uit wedstrijd mee reizen ook nu de prestaties slecht zijn. Natuurlijk moeten we dit seizoen maar snel vergeten, we hopengewoon  dat het volgend seizoen een heel stuk beter gaat. Als het aan al deze mensen ligt gaat dat zeker gebeuren, dit zijn de ECHTE fans. Die zitten niet alleen op de tribune als ze bovenaan spelen, hun steunen hun clubke altijd.

Daar heb ik toch wel echt heel veul respect voor ,ik vond het machtig mooi om mee te maken, zonne avond. Ik keek dan ook uit naar het moment suprême, het einde zoals je eigenlijk bij alle clubs ziet. Dat de spelers hun supporters bedanken, het was ook nog eens de laatste uitwedstrijd. Dat verdiende deze fans zeer zeker. Bedroefd was ik (diep teleurgesteld, en hun ook)  dat er misschien 3 spelers waren die toen ze van het veld liepen in hun handjes klapte, maar niet eens keken. Niemand echt niemand kwam er naar die trouwe supporters die ondanks de beroerde resultaten hun clubke trouw overal achterna reizen. Ik was echt stomverbaasd ,ze liepen echt zo langs ons op een meter afstand en niemand die bedankte. Zelfs de trainer keek niet eens naar de fans, die zou eigenlijk tegen de jongens hebben moeten zeggen:  “jongens ga ff de supporters bedanken”. Owwww da kon toch echt niet vind ik ,hier lieten ze echt een grote steek vallen. Soms reizen deze mensen 3 uur heen en 3 uur terug om jullie te ondersteunen want zonder supporters is er geen voetbal. Weten jullie dat wel? Daar moeten ze nog mar is goed over nadenken.

Jongens en meiden jullie hebben een super skôn clubke. Ik wil jullie bedanken vur de kei skône avond en ik ga volgend seizoen een keerke vaker mee as gullie het goed vind. Die 185 leden zijn er inmiddels 186 geworden want natuurlijk ben ik ook lid geworden, ik heb echt genoten. Ik wens jullie veul plezier dit (speciale weekend) , ik ben er vrijdag avond ook want ik wil da spektakel wel zien van het remembrance weekend bij jullie.

Helmond sport zet hem op en vergeet oe supporters niet te bedanken deze leste wedstrijd. Fijn weekend

Tot volgende week,
Dit nieuwsbericht is 950 keer bekeken

X
X