Ons Marij vertelt: Vrijwilligers

Ons Marij vertelt: Vrijwilligers
Gepubliceerd op: 27 mei 2021 9:22

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Waar zouden we in deze samenleving zijn zonder vrijwilligers. Het is een bietje een uitstervend ras. Maar gelukkig zijn er nog heel veul vrijwilligers die zich overal inzetten en gelukkig komen er ook steeds meer jongere vrijwilligers.

Ik zie het hier bij Rood-Wit ’62 (voetbal) waar we bijna naast wonen. De gehele coronaperiode, elke zaterdag, wordt er voor de kinderen van alles georganiseerd. Het mooie vind ik dat er dan ook veel jonge mensen meehelpen om dit op rolletjes te laten lopen, vaak allemaal echte clubmensen met hart voor de club en die zorgen dat jullie kind/kleinkind ook in deze tijd sportief bezig kan blijven.

Zon hele voetbalclub of andere sportclub draait bijna geheel op vrijwilligers. Mee unne glimlach loop ik dan langs het hek mee onze hundjes en geniet van al het kabaal, vurral in een tijd waar zo weinig kan. Zo leuk om die kinderen te zien genieten, maar de vrijwilligers genieten ook. Veel mensen vinden het vanzelfsprekend dat hun kinderen vermaakt worden, maar besef toch maar eens dat dit allemaal mogelijk is dankzij vrijwilligers. Zonder vrijwilligers is er geen club.

En wat dacht je van al die vrijwilligers in de zorg die bij eenzame ouderen langsgaan, die in een hospice werken, die in bejaardenhuizen activiteiten doen, meehelpen met eten en nog veul meer, wat een dankbaar werk. Die in ziekenhuizen de bloemen water geven, patiënten naar de röntgen brengen, of met koffie/thee rondgaan, overal kom je ze tegen. Buddies voor kids met een beperking, het stikt van de vrijwilligers in de zorg. Waar zouden we toch zijn zonder deze kanjers? Sorry als ik jouw functie niet omschrijf, maar in deze wereld zijn er zoveel vrijwilligers.

Hart voor minima, de Cirkel, NeiSkoen; enkele Helmondse stichtingen, want die zijn er heel veul, deze draaien bijna helemaal op vrijwilligers. Vrijwilligerswerk levert ook voor jezelf wat op, ge leert nieuwe mensen kennen, ge bouwt een netwerk op en ge vijzelt oe cv op en voelt oe nuttig. Win-winsituatie vur iedereen dus.

Van mij meugen alle vrijwilligers een lintje krijgen, want zo vanzelfsprekend is het niet dat mensen dit doen. Daarom zeg ik tegen alle vrijwilligers ‘BEDANKT’ uit de grond van men hart. Ik hoop dat jullie dit nog jaren blijven doen. En op deze manier zoveel meugelijk mensen warm maken om ook iets te gaan doen, want niets geeft meer voldoening dan door jouw kleine of grote inspanning blijde gezichten te zien. Jullie hebben het hart op de juiste plaats. Een diepe buiging.

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen, er is genoeg op alle vlakken te doen. Kijk eens om je heen. Je maakt er zoveul mensen blij mee, dus aarzel niet. Vrijwilligerswerk is het cement van onze samenleving.

Fijn weekend iedereen
Tot de volgende week,

Ons Marij vertelt vrijwilligers

Dit nieuwsbericht is 193 keer bekeken

X
X