Ons Marij vertelt: Voetbal, voetbal en nog is voetbal

Ons Marij vertelt: EK voetbal Oranje
Gepubliceerd op: 17 juni 2021 9:30

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Ziede gullie ook niks als gruune velden vanaf deze week, hier wel. Echt alles wordt gekeken. En de miste praatprogrammas ook. Waar aanders Helmond vol met oranje hangt tijdens EK en WK voetbal, is het nu dun bezaaid. Ik kom zo maar weinig oranje tegen in de straten. En da vin ik best wel jammer.
Ik ben dan wel nie echt van het voetbal, ik hoef dat niet allemaal te zien, mar ik ben wel van het versieren. Ons huiske staat er oranje op zoals ge ziet op de foto. Het ziet er gelijk wa gezelliger uit vinden wij en dat heurt toch ook bij deze toernooien. Maar dees jaar is het zomar tam in Helmond.

Het zal dees jaar gewoon thuis kijken worden mee dun buurman, veul meer zit er vanwege corona niet in denk ik. Of er moeten nog versoepelingen komen. Hier in het hofke hebben we maar 3 oranje versierde huiskes, bietje jammer vind ik. Kom op Helmond, haal het oranje te veurschijn. Dat heurt er gewoon bij.
Wa ik ook keileuk vind, zijn toch wel al die oranje reclames waar wij ook allemaal aan meedoen. Zo hebben we unne oranje cape, zoals half Nederland en een oranje geluksbruukske. Dan denk ik, hoe verzinnen ze het allemaal. Maar ikzelf verkleed men eigen nie, neeje niks oranjes doe ik aan.

Da filmke met Ferry van Undercover en onze bondscoach is hullemaal hilarisch. Toch weer een leuke tijd zon EK voetbal. Ik wens iedereen een gezellige, leuke en spannende EK. Hopelijk gaan we ver komen. En vur degenen waar oranje echt heul belangrijk vur is, die kunnen nog een kerske op gaan steken bij het kapelleke van Binderen. Baat het niet, dan schaadt het niet.
Wij houden van Oranje!

PS. Houde nou niet zo van al die wedstrijden kijken (net as ik), dan heb ik een tip. Op videoland de serie De Verhulstjes. Owww geweldig vin ik dat. Heerlijke soap rondom de familie Verhulst uit België, ja die van Samson en Gert. Vinde da ook niks, dan lekker in de tuin genieten van het prachtige weer.

Fijn weekend.
Tot volgende week.

Ons Marij vertelt

Dit nieuwsbericht is 176 keer bekeken

X
X