Ons Marij Vertelt: Vaderdag, Un Helmondse tekenaar en de Helmondse ondernemers

Gepubliceerd op: 14 juni 2018 9:00
Gewijzigd op: 13 juni 2018 13:51

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Ga er maar eens goed vur zitten want ik heb veul te vertellen deze week.
Een bietje van de hak op de tak.


Ten eerste is het zondag Vaderdag, da meugen we zeker niet vergeten.
Want ook onze vaders meugen wel eens extra in het zonneke gezet worden.
En nee ook dit vind ik geen geldklopperij. De mijne is er al een hele tijd niet meer, hij was al 50 toen ik werd geboren en eindelijk kwam dat lang verwachte meisje na 4 jongens, ikke dus.
Gullie snapt natuurlijk wel da ik door men vader behoorlijk in de watten werd gelegd. Dus ook mijn vaderke wordt zondag verrast met een bloemke op zijn graf.
Das het begin van Vaderdag voor mij, en Vaderdag kadotjes kunnen ook niets kosten, net als mee Moederdag.Maait het gras voor hem of doe een ander klusje ook daar zal hij blij mee zijn.

Mochte nou nog op zuuk zijn naar een leuk speciaal Vaderdag kado, wa dachte van da leuke nwe stripboek FC knudde naar het WK.
Getekend door de beroemde Helmonder Raymond Nicholson die ook ooit de Helmonder (dat beeldje) heeft ontworpen. Hebben jullie dat mooie stuk hier in deze editie van Weekkrant De Loop over hem gelezen? Nee, dan zou ik dat toch maar eens doen want veel mensen weten niet eens dat er zonne beroemde tekenaar in Helmond woont. Super leuk dat een keer belicht wordt wat deze Ray allemaal tekent in zijn studio. De voetbal vaders zullen dit nieuwe FC Knudde boek hartstikke leuk vinden, vind het zeker een leuke TIP, hier zal er intje erg blij mee zijn da weet ik zeker.
En mochte het helemaal niet weten kan je ook de Hellemond Gift cadeaucard geven dan kan hij zelf iets leuks uit gaan zoeken bij een van onze ondernemers in Helmond. Maar ook Vaderdag mag niet zomaar voorbijgaan wat men betreft.

Nu we het over de ondernemers hebben.
Ik had vorige week de eer om een vergadering bij te wonen van ondernemersstuurgroep Helmond. Een groep winkeliers van het centrum.
Zo blijf ik op de hoogte van wat hun allemaal voor jullie in petto hebben. Want we hebben toch allemaal dezelfde missie, Helmond zo goed, leuk en gezellig op de kaart te zetten als het maar kan. Ik (en ook jullie) weten eigenlijk niet wat die Helmondse ondernemers van het centrum allemaal zelf regelen en eraan doen om het voor jullie zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een voorbeeldje, al die kei skone hanging baskets in het centrum mee die geraniums (moete maar eens om je heen kijken als je er bent) zijn door hun geregeld. En niet door de gemeente.

Ik stond er echt van te kijken wat die ondernemers uit de kast halen om de Helmonders naar het centrum te krijgen met hun leuke activiteiten en aankleding van het centrum.
Nog een voorbeeld: ze willen ook graag een watertappunt in het centrum waar je je flesje water kan vullen. Vooral met dit warme weer heel fijn, maar dan zegt waterschap de AA “er staat er al eentje bij het station”. Nou als ik in de stad loop ga ik toch niet naar het station vur men fleske te vullen wel? Dat vond ik dus een goed punt, vooral in de zomer, een watertappunt in het centrum.
Voor dat soort dingen maken deze mensen zich hard. Ook zijn er weer leuke activiteiten in aantocht heb ik gehoord, waar ook al deze ondernemers zich 100% voor inzetten.
De vergadering werd geleid door Linda Haverkamp, centrum manager, die mijn inziens van wanten wist en helemaal op haar plek zit. Onder het genot van een drankje en een broodje (ze kwamen recht van hun werk) passeerde alles de revue. Wat zijn we toch goed bezig om Helmond centrum steeds aantrekkelijker te maken.
Chapeau voor deze ondernemers want ik wist niet dat dat er allemaal bij kwam kijken.
Houdt zondag 26 juni alvast vrij in de agenda (koopzondag), wat een waar waterfestijn wordt voor de kids. Zo ontzettend leuk. Helmond centrum winkeliers; wat zijn jullie kei goed bezig! Wat wonen we toch in een leuke stad.

Voor iedereen een fijn weekend en vergeet Vaderdag niet. Tot de volgende week,

Houdoe

Dit nieuwsbericht is 1021 keer bekeken

X
X