Ons Marij Vertelt: Truckersday Helmond

Gepubliceerd op: 6 juni 2019 9:07

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Een paar weken geleden vroeg de organisatie van Truckersday of ik het leuk zou vinden om met ons Stacey samen mee te rijden met de truckersday. Natuurlijk zeggen wij daar geen nee tegen want hoe gaaf is het dat je zoiets mag meemaken. Om 9 uur waren we al op het terrein waar we hartelijk werden ontvangen door Erik Vervoort en zijn vrouw Marijke. Deze twee toppers trekken op het moment bestuurlijk deze kar mee zun tweekus en zijn dringend op zuuk naar een voorzitter. Dus, als iemand zich geroepen voelt, heel erg graag! Eerste vereiste is dat je zoiets met en vanuit  je HART doet. Intussen rennen ze van hot naar haar. Ze werken samen met 15 vrijwilligers op dit evenement.

Alle chauffeurs worden ontvangen met koffie/thee met iets lekkers. Er zijn ook kei veul motors die meerijden die gaan het verkeer regelen. Wat men opvalt is dat er heel veul Harleys bij zitten, kei gaaf.

Dan begint het aanmelden. Elke deelnemer krijgt een bandje en een lunchpakket met lekkere brooikus mee beleg, een drankje en nog wat andere leuke items zitten er in hun tasje. Dan komt daar ineens Elly, onze Burgemeester, ze gaat deze dag openen. Het irste wat ik zie is dat ze een prachtig zomers jurksku aan hed. Ja, ik ben van die details. Met een aantal deelnemers maakt ze een praatje  en vraagt wat ze het leukste vinden aan deze dag. Natuurlijk zeggen ze allemaal het getoeter van de wagens, het geronk van de motors, heel veul lawaai dus.

Dan geeft Elly het startschot om te beginnen en alle deelnemers gaan naar de vrachtwagens. Iedereen mag zelf weten in welke vrachtwagen ze gaan, mits hij nog vrij is. Grootste favoriet was dun brandweerwagen, er schoten er langs ons heen die alleen maar riepen waar is de brandweer.

Iedereen had snel zijn plekske gevonden en we gingen op pad met de hele colonne.  Stacey en ik zaten in unne witte vrachtwagen van V&V uit Deurne.  Ons chauffeurke was Harrold Sueters en van da bedrijf reden er maar liefst 14 wagens mee, zelfs dun directeur, zijn vrouw, zijn dochter allemaal waren ze paraat, ik heb altijd al een zwak vur vrijwilligers en ook dit vind ik dan ook weer erg bijzonder. Die chauffeurs hebben al zo weinig vrije tijd en dan op durre vrije zondag gaan ze dit doen geweldig vind ik dat. 

Harrold: Hartstikke bedankt! Ons Stacey en ik hebben genoten en sorry da ge ff langs de kant moest omdat ik moest plassen maar we hadden de rest toch weer vrij snel gevonden mee men als navigator. Vur de mensen in de Rijpel die op een gegeven moment inne eenzame wagen voorbij zagen komen da waren wij en da was men schuld. Het was toch zo leuk, naar al die mensen zwaaien. Ons Stacey vond het echt geweldig op zonne grote bijrijders stoel alles van boven af bekijken. En al die lieve zwaaiende mensen langs de kant.

Toen we terug kwamen was er van alles te doen op de Automotive Campus waar ik nog nooit geweest was, ik heb men ogen uitgekeken. Wil jij nou volgend jaar ook mee of ken jij iemand waarvan ge denkt da zou iets voor hem of haar zijn? Ze hebben nog plek genoeg voor meer deelnemers en ik kan bevestigen dat het kei maar dan ook kei leuk is van groot tot klein. We hebben toch zo  genoten.

Ook hoefde niet perse in Helmond te wonen al woonde in Friesland ge meut altijd mee. Ook voor alle leeftijden van jong tot oud. Erik en Marijke bedankt voor de uitnodiging we hebben een top dag gehad en erg genoten en ik weet zeker al die andere deelnemers ook. Vur iedereen een heel gezellig leuk lang weekend. Het is Pinksteren en er is genoeg te doen in Helmond.


Dit nieuwsbericht is 338 keer bekeken

X
X