Ons Marij Vertelt: Tropisch Helmond

Gepubliceerd op: 20 augustus 2020 9:35

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Weekkrant de Loop ligt als het goed is deze week weer op de deurmat. Zo niet laat het ons dan weten. Het is voor de meeste weer gedaan met de vakantie. Een vakantie die anders is als alle andere jaren. Vur ons in ieder geval wel.

Wij zijn in Nederland gebleven en veel met onze hundjes op pad geweest. Locaties opgezocht waar Kate en Maddi welkom waren, soms een heel eindje voor moeten rijden bv. voor een echt hondenstrand met honden strandtent en soms gewoon heel dichtbij huis en wat was het leuk, wat hebben we genoten samen met ze. alleen tijdens de hittegolf zijn we het gros van de dagen lekker thuisgebleven, want met 34 graden is het voor mens en dier gin avontuur om op pad te gaan

Man ow man wat was het heet. Bloedheet. De waaiers draaiden hier overuren

en ‘s nachts stond dun airco op de koudste stand om een bietje normaal te kunnen slapen.

Het lijkt wel hoe ouder ik wordt, bijna 60, ik er steeds minder goed tegen kan.

Het lijkt wel tropisch hier de laatste jaren, niet normaal. Vruuger kon ik in de zon lekker bakken, maar dees jaar had ik er ginne fut voor. Soms deed ik een poging, maar na 10 minuten zat ik al weer binnen. Bijna iedereen heeft deze tijd wel een zwembadje in de tuin al is het maar een kleintje het koelt je wel even lekker af.

Nog steeds is het trouwens warm en staan er hogere tempraturen ons te wachten de komende dagen, maar hopelijk dat we hierna terug gaan naar echte Nederlandse temperaturen van een graad of 23. Das heet zat wat men betreft. Elke morgen loop ik rond 8 uur samen met de hundjes een langer stukje, want voor hen is het de rest van de dag niet gezond om buiten ver te lopen. Waar we ook regelmatig zijn geweest is op ons Helmonds strandje van Bobby’s bar. Daar hedde toch echt wel het gevuul dat je heerlijk op vakantie bent en op zonne zwoele tropische avond is het daar heerlijk toeven.

Of lekker ergens in ons Helmond op een terrasje lunchen of een drankje doen.

Unne lekkere ijsco ergens eten, in ons eigen stadje is het altijd goed toeven.

Natuurlijk zijn er ook mensen in mijn omgeving die (gewoon) op vakantie zijn gegaan.

En gelukkig allemaal weer gezond thuisgekomen, ikzelf vind het een bietje eng. Ik zou het ook wel willen, maar durf het niet zo goed. Voorlopig blijf ik nog lekker thuis en bewaar menne voucher voor betere tijden. Die zullen er beslist nog komen. Het is toch allemaal best wel spannend. Soms vergeet ik gewoon heel die corona, dan sta ik zonder erg met iemand te buurten op 50 cm afstand. Het zit nog niet hullemaal in men systeem. Ik hoop dat het volgend jaar weer wel mogelijk is om zonder risicos (om ziek te worden) op vakantie kunnen gaan en niet omdat ik nou perse op vakantie moet, maar ik vind het wel heel erg leuk.

Maar dit jaartje thuis blijven vind ik ook niet erg.

Fijn weekend iedereen

Tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 273 keer bekeken

X
X