Ons Marij Vertelt: Terre des Hommes 15 jaar

Gepubliceerd op: 13 april 2023 10:28

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

In het kader van het 15-jarig bestaan van Terre des Hommes Helmond heb ik hen een bezoekje gebracht, ze zitten in het centrum op de Marktstraat 9 mee unne prachtige winkel en hun etalage is altijd prachtig met een thema van de tijd van het jaar. Ik was er heel eerlijk, nog nooit gewist. Terwijl ik bijna elke zaterdag op 20 meter afstand loop op de markt. Maar daar is verandering in gekomen, ik loop regelmatig nu binnen en heb ook al een krat met spullen afgegeven.

Het is ginne gewone kringloopwinkel, want die zijn commercieel. Neeje, hier is alles voor het goede doel (geweldig) en ook nog eens een doel dat ons allemaal aan het hart ligt. Terres des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Alles wat ze doen is voor het kind.


Wat kunde daar dan kopen wilde natuurlijk weten? Ze zijn eigenlijk een soort Bijenkorf waar mooie tweedehands spullen een nieuw leven krijgen, maar ook restanten van bedrijven die nieuw zijn, wel alleen kleine spullen, grote spullen zoals meubels kunnen ze er niet kwijt. Dames-, heren- en kinderkleding, accessoires, brocante, serviezen, (houten) speelgoed, sieraden en woonaccessoires kunde allemaal hier vinden en alles van zeer goeie kwaliteit, ginne rotzooi. De winkel draait volledig op basis van vrijwilligers en in Helmond zijn er dat 25 die allemaal hun eigen inzetten voor dit prachtige goeie doel. Een applausje van men vur jullie. Ze zijn trots op hun mooie winkel en dat is zeker terecht.

Volgende week  bestaat deze skônne winkel 15 jaar. Van 17 tot en met 22 april ist feestweek mee allerlei leuke acties, zoals een grabbelton vur de kinderen, een bakske koffie of thee met iets lekkers, maar ook gezellige muziek en op vrijdag als het goei weer is unne outlet waar ge van alles vur weinig kunt kopen. Ik ben dol op outlets en ga zeker even kijken en dat moeten jullie ook eens doen.

Hedde nou skon spullen vur deze winkel, dan kunde ze naar hun winkel (Marktstraat 9) brengen of ge kunt ze ook bellen om het op te laten halen als ge het niet zelf kunt brengen. Het telefoonnummer is 06 – 41 70 08 42. Nogmaals, gin grote spullen, ze zijn van het klein maar fijn. Ze hebben een mooie sieradenvitrine waar aanvulling zeer welkom is en nee het hoeven natuurlijk gin gouwe te zijn. Herenkleding kunnen ze trouwens ook goed gebruiken. Maar eigenlijk is alles welkom.

Ze hebben er ook een paskamer en ge krijgt gratis advies van de lieve vrijwilligers. Het is een erg overzichtelijke winkel waar ge gewoon regelmatig eens een kijkje moet gaan nemen. Ik was erg verrast, maar het allermooiste is natuurlijk het goede doel voor het kind. Ik feliciteer Terre des Hommes Helmond met hun 15-jarig bestaan en vond het erg leuk dat ik langs mog komen. Ik wens jullie een fijne feestweek. Ik hoop dat heel veul Helmonders de weg naar jullie gaan vinden, ikke in ieder geval wel.

Iedereen een fijn weekend. 

Houdoe


Dit nieuwsbericht is 780 keer bekeken