Ons Marij Vertelt: Tafel voor 200

Gepubliceerd op: 26 januari 2023 9:36

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Afgelopen maandag schoof ik aan bij een ontbijt vur mar liefst 200 mensen. Ik zag het op Facebook vurbaai komen en had me gelijk opgegeven net zoals alle deelnemers, iedereen was welkom. Georganiseerd in ons eigen Helmond in de Elzaspassage waar 80 meter keiskôn gedekte tafels klaar stonden om 230 Helmonders (het waren er een paar meer) een gratis nieuwjaarsontbijt te serveren.

Het nieuwjaarsontbijt met de naam ‘Tafel voor 200’ werd aangeboden door winkeliers van de Elzaspassage, Centrummanagement, LEVgroep en We Care Helmond. Supermarkt Plus Bouwmans betaalde de helft van de boodschappen, Jongerenwerkgroep We Care regelde de bediening. Wat een geweldige samenwerking, alleen dat al verdient een groot applaus. 

Wat was alles goed geregeld. Het doel was natuurlijk verbinden en gezellig samen zijn, alle leeftijden waren dan ook vertegenwoordigd en de mensen waren ook echt op zoek naar een gezellig praatje. Onze burgemeester Elly Blanksma was ook aanwezig en maakte met veel Helmonders een praatje, wat heel erg werd gewaardeerd. Ook waren er een aantal wethouders en raadsleden aanwezig, wat ik ook erg leuk vond. Ik ging op zuuk naar een plekske om te zitten en ben op verschillende plekken aangeschoven om gezellig even bij te buurten en een hapje te eten. Jammer da ge niet bij iedereen aan kunt schuiven, maar ik heb men best gedaan om ook gezellug met verschillende mensen een praatje te maken. Maar men vaste plekje deze morgen was aan tafel bij Said Mokadim en zijn vriend Nordin Eddayab, die hij speciaal vur dees ontbijt had uitgenodigd. 2 echte Helmonders waarvan hun roots in Marroko liggen.

Wat hebben we mooie gesprekken gehad heren, wat ook het doel was van dit ontbijt. Said vertelde me dat ook hij in de raad heeft gezeten en op heel veel vlakken zet hij zich vrijwillig in voor de Helmondse gemeenschap, de titel skônne Helmonder is zeker op zijn plek voor Said. Ook Nordin vertelt honderduit en ik vraag beide heren het hemd van het lijf, zo naaiskierig as ik ben. De burgemeester schuift ook even bij ons aan en daar maken we een foto van vur bij dees column.

Er gingen meer mensen op de foto met onze burgemeester zag ik wel, hoe leuk. De hele morgen worden we voorzien van drankjes, van chocomel tot koffie, van jus tot melk, echt alles was aanwezig. Heerlijk belegde broodjes en zoete lekkernijen. Een groot applaus voor We Care Helmond die de bediening verzorgde met een grote glimlach. Het hele project verdient trouwens een groot applaus, ik vond het geweldig. De deelnemers aan het ontbijt gingen nie alleen mee een goei gevulde maag naar huis. Ze kregen ook nog twee toegangskaartjes mee vur de wedstrijd Helmond Sport-Jong Ajax van een vrijdag.

De Elzas-ondernemers zijn 2023 goed begonnen en hun voornemen is de bezoekers meer sfeer en beleving te bieden komend jaar. Dat was maandag in ieder geval goed gelukt. Als we nou ook nog eens allemaal shoppen bij deze geweldige ondernemers, worden ook zij beloond voor di geweldige initiatief. Iedereen die hier aan mee heeft gewerkt, keibedankt. Wat hebben de mensen en ik genoten, Helmond op zijn best. 

Fijn weekend.

Houdoe 


Dit nieuwsbericht is 282 keer bekeken