Ons Marij vertelt: Stadstoiletten

Ons Marij vertelt: Stadstoiletten
Gepubliceerd op: 21 april 2022 10:46

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Wiste jullie dat we vanaf vorig jaar weer stadstoiletten hebben? Volgens men is da veul mensen ontgaan, vandaar geef ik er eens aandacht aan. Wat heb ik de toiletten gemist toen de Rose Garden ermee ophield. In men ogen kon het ook niet, geen openbaar toilet in onze stad, maar het was wel. Gelukkig had ik een paar winkeliers waar ik gebruik mog maken van het toilet, anders was ik nog weinig in het centrum gekomen.

Want geheid dat ik naar de wc moet en niet altijd ergens ga lunchen of een bakje koffie ga drinken, zodat ik bij hen gebruik kon maken van het toilet. Zo creatief als ik was, ging ik in die tijd zaterdags zonder iets te drinken de stad in, zodat ik het zo lang meugelijk vol kan houden. Maar dat is gelukkig verleden tijd.

Helmond heeft al weer even een stadstoilet. Met verschoontafel voor baby’s en magnetron om een flesje op te warmen. Ook toegankelijk voor rolstoelen. Ze zijn helemaal van deze tijd, onbemand; er zit niemand bij. Ge kunt de toiletten vinden in de Elzas Passage, op de eerste verdieping. Bereikbaar via een trap en een lift (tussen De Stadskamer (vruuger Paul en Riet) en Coenen). Het gaat dus om een onbemande ruimte, waarvan het poortje bij betaling van één euro (muntje of pas) opengaat. De toiletten worden elk uur schoongemaakt. Je krijgt een bonnetje waarmee je 30 cent korting krijgt bij een aantal winkels.

Ik ben er echt stikblij mee, ze zitten wat verborgen daarom dacht ik er ook eens aandacht aan te geven. Er zijn mensen die het duur vinden 1 euro, maar op meer plekken betaal ik een euro en het belangrijkste: ze zien er spic en span uit. Een schoon toilet is het allerbelangrijkste. En bij hoge nood betaal ik met plezier een euro. En als je dan toch in de Elzas Passage bent, kunde gelijk ook die winkels in je shopuitje meenemen.

Ik ben fan van dit stukje Helmond, waar menig echte Helmonder zijn of haar onderkomen heeft. Zeker de moeite waard, een bezoek aan deze pareltjes van Helmond. Heb je hoge nood, weet je nou waar je terecht kunt in ons gezellige mooie centrum.

Nog een tip vur mensen net als ik met een zwakke blaas, download de app ‘HogeNood’. Deze app maakt het mogelijk om via je smartphone te achterhalen waar het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet zich bevindt, heb ik al veul gemak van gehad. Ons Helmondse openbare toilet vind je ook op deze app.

Fijn weekend tot volgende week.

Ons Marij vertelt: Lichtjesroute Helmond

Dit nieuwsbericht is 526 keer bekeken

X
X