Ons Marij Vertelt: Stadstoer Helmond

Gepubliceerd op: 16 juli 2020 9:13

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Ik wil altijd hele leuke dingen mee jullie delen en ik heb weer een paar hele leuke. Vural leuk in deze tijd waar er toch veul mensen niet op vakantie gaan (waaronder ik)

En het dichter bij huis moeten zuuken. Waar kunde dan beter beginnen als in je eigen stad ons skône Helmond. Ik kwam deze op menne Facebook tegen: ‘Ontdek Helmond door de lens van je smartphone’ en docht gelijk ‘dit is iets vur men.’ Degene die men kennen, weten dat mijn telefoon zon bietje aan men hand vastgeplakt zit. En dan vural voor het foto’s maken van alles en iedereen. Sommige mensen krijgen daar wel is een punthoofd van, maar daar trek ik me niks van aan. Ik knip gewoon verder.

VVV Helmond, fotograaf Gerard van Hal, Helmond Marketing en Bobbys bar hebben de koppen bij elkaar gestoken voor deze wandeling. Hoe leuk al deze samenwerking.

Wat eruit is gekomen is een stadstoer hullemaal van deze tijd. ‘Smartphone & borrel arrangement heet de tour en is te boeken bij de VVV Helmond. Ik heb hem vurige week gedaan en vond hem echt kei gaaf. Ik ben op pad geweest met fotograaf Monica Driessen.

De toer duurde 2 uur en Monica vertelde enthousiast over alle mooie gebouwen en plekjes waar we langs kwamen, maar ook leerde ze me hoe ik hele mooie foto’s kan maken met mijn eigen smartphone. En ik kon dat best al wel, maar Monica liet me dingen in men telefoon zien waar ik het bestaan niet van wist.

We zakten door de knieën, zaten op de grond, zochten doorkijkjes, hielden de telefoon op de kop, maakte het beeld lichter, en ow ow ow wat ging er een wereld voor me open. De skonste foto’s kwamen tevoorschijn op men telefoon. Kek maar is naar men foto van deze week. Als afsluiter kwamen we terecht bij Bobby`s bar op de Steenweg waar ik een kei lekkere cocktail kreeg genaamd ‘pink stripper’ en die was me een partij lekker. Een lekker borrelplankje hoorde erbij en wat had ik unne leuke middag gehad. Ik vind het een echte aanrader zonne stadstoer alla 2020.

Heb ik er nog intje waar ik jullie op wil attenderen. Deze vind ik ook geweldig en ze zijn net nieuw. Twee nieuwe gratis kinderroutes door het centrum van Helmond. De routes zijn voor kinderen van 4 tot 7 en intje voor kinderen van 8 tot 12 jaar, dus twee varianten. De leuke routes wijzen kinderen (en hun ouders/begeleiders/opa en oma) door het centrum van onze stad. Op verschillende plaatsen in de stad leren ze iets over de Helmondse geschiedenis (bijv. bij het kasteel) en moeten ze een vraag beantwoorden of een puzzeltje oplossen.

De start is bij de kubuswoningen op het Piet Blomplein en de routes eindigen in het nieuwe Burgemeester Geukerspark. Deze routes zijn vanaf donderdag 16 juli gratis af te halen bij de VVV in de bibliotheek. Dus allemaal op pad mee de kiendjes of kleinkiendjes want hoe leuk is dat en ook nog is gratis.

Ik wens iedereen een fijn weekend en tot volgende week

Houdoe


Dit nieuwsbericht is 988 keer bekeken

X
X