Ons Marij vertelt: Stadspraat 

Ons Marij vertelt: Stadspraat 
Gepubliceerd op: 5 mei 2022 9:46

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Vurige week was ik aanwezig bij een keiskôn project genaamd Stadspraat. Speciaal vur jongeren in het Burgemeester Geukerspark. Drie voortgezet onderwijs-scholen doen hieraan mee. Ook 5 ambtenaren, 120 leerlingen en drie kunstenaars en ook Helmond Marketing was aanwezig. Samen gaan ze de visie begrijpelijk maken, want daar staat heel veul moeilijke ambtelijke taal in. Op het einde (juni) maken ze een grote mural. Die wordt opgehangen aan de bouwhekken langs het Geukerspark. Ook komt er een 3D kunstwerk in het kanaal te drijven, gemaakt door de kinderen. Dat kunstwerk hoort bij dit project.

De eerste aftrap was 2 weken geleden en ik was erbij. 2 klassen van de mavo van de Knippenberg waren in het park, waar allemaal bordjes mee moeilijke woorden hingen die in het visieplan worden gebruikt. De kids geven eerst hun invulling van de moeilijke woorden en daarna horen ze wat de antwoorden betekenen. Woorden zoals mengzone en hoogstedelijke dichtheid komen vurbij, ook ik weet eigenlijk niet wa ze betekenen. Deze woorden werden uitgelegd in normale taal.

Ook wordt er aan de kids gevraagd wat zij missen in ons Helmondse centrum. Over één ding zijn alle kinderen het eens: ze willen meer kleur in het centrum. Mike Verbakel heeft een keigoei idee wat men betreft. De prullenbakken gaan nu op in de omgeving, hij vindt dat ze felle kleuren moeten hebben, dat ze van veraf al te zien zijn. Hij voegt toe dat hij dan nooit kan zeggen ‘ik heb ze niet gezien’. Dit vind ik nou een idee wat gelijk uitgevoerd moet worden. Kost niet veul geld en je laat zien dat er ook echt iets met de ideeën wordt gedaan en idd zonne gruune of gele bak is ook maar saai.

Ons Marij vertelt: Stadspraat 

Ik loop met een groepje mee en Linda Haverkamp, onze centrummanager legt ons alles uit. De vraag welke winkels ze misten in ons centrum werd gesteld door haar, ze waren het erover eens dat er wel een fastfoodketen in het centrum mog en ook een gamehal misten ze. Ik dacht in mezelf ik ben het hullemaal mee jullie eens. Natuurlijk worden er ook winkels genoemd die niet haalbaar zijn voor onze (kleinere) stad. maar deze kinderen hebben gewoon superleuke ideeën waar ik als 61-jarige ook blij van word. Ook zouden ze een Helmond-sign leuk vinden. Oww dat is iets wat ik ook heel graag wil, dat vind ik keileuk.

Een jaartje of wat geleden stond dat op de vurpagina van De Loop waar met Photoshop een sign bij het kasteel was geplaatst. GEWELDIG vond ik dat. Ik heb die foto opgezocht en er een soort selfie van gemaakt. Zo gaat dan een Helmond-selfie eruitzien in de toekomst. Ik zeg doen. Als ik dan bezuuk krijg, dan neem ik ze allemaal mee vur een leuke echte Helmondse foto. En dan pakken we gelijk het centrum mee, dus doel bereikt. Superinitiatief is dit van kunstenares Petra Down, die al vaker leuke projecten deed waar kinderen in betrokken worden en wat een leuke samenwerking oplevert met de Helmondse scholen.

Nog zon moeilijk woord: Helmonds DNA. Na de uitleg vonden kinderen dat Helmond Sport, Nicky Holzkin, maar ook de Heistraat echt Helmonds DNA zijn. Dat klopte helemaal. Na afloop is iedereen enthousiast, ook ik.

De 2 ambtenaren Jasper Pasveer, stedenbouwkundige gemeente Helmond Centrum Plus en
Joost van der geest, programmamanager Centrum Plus van de gemeente kunnen aan de slag, wat een gave leuke ideeën kwamen er vurbaai. Er volgen nog een paar van deze sessies en dan de finale in juni waar ik ook weer bij ben. Wordt vervolgd. Tot zover stadspraat.

Vergeet ons mam niet een zondag, want dan ist Moederdag en ons mam is overal blij mee. 

Fijn weekend.
Tot volgende week.


Dit nieuwsbericht is 273 keer bekeken

X
X