Ons Marij Vertelt: Shop verstandig, shop lokaal

Gepubliceerd op: 14 mei 2020 8:37
Gewijzigd op: 13 mei 2020 12:40

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Afgelopen week is er flink wat versoepelt van de coronaregels. En dat was te merken afgelopen weekend in de stad. Afgelopen zaterdag was ik er en was het gelukkig weer wat drukker als de weken ervoor. Ik vond dat het kei goed ging met alle regeltjes die gelden.

Natuurlijk is de gezondheid van iedereen heel belangrijk, maar we mogen onze ondernemers zeker niet vergeten. De winkels hebben het zwaar te verduren in ons centrum en andere shop gebieden ze hebben onze hulp heel hard nodig. Nou ben ik zelf altijd al van zoveul mogelijk lokaal shoppen, maar ik wil nu helemaal iedereen op zijn hart drukken om onze eigen ondernemers te steunen en zoveel mogelijk bij hun te kopen. 98% van de winkels is inmiddels open.

Natuurlijk shop ik ook wel eens iets online en ook in een andere stad. Ik ben ginne heilige. Maar een heel groot gedeelte shop ik gewoon in ons eigen Helmond. Of ik koop het online bij onze eigen winkels, want ook dat kan natuurlijk. Als wij dat niet allemaal gaan doen, hebben we straks weinig winkels over in het centrum en andere winkel gebieden. Ik lees zo vaak op allerlei social media dat mensen het centrum niks vinden omdat er zoveel winkels verdwijnen. Maar wij kunnen er met zijn alle voor zorgen dat het niet nog meer gebeurd. En dat is heel makkelijk onze eigen winkels bezuuken en daar onze inkopen doen. Dan kunnen ze misschien hun hoofd boven water houden. Verplaats jezelf eens in hun schoenen.

We moeten dit samen doen hoor je overal, samen kunnen wij er voor zorgen dat ons centrum goed gevuld blijft met winkels. Aan men zal het niet liggen, want ik shop kei veel lokaal en mee Moederdag heb ik weer kei mooie Helmondse cadeautjes gehad. Waaronder menne favoriet, onze Hellemondgift cadeaubon waarmee ik bij men favoriete winkels iets leuks kan kopen.

Ik ben daar echt fan van dat weten jullie inmiddels wel, ook winkeliers die nog niet meedoen wil ik oproepen om zich aan te sluiten. Er doen al heel veel ondernemers mee in allerlei branches van supermarkten tot kappers, kledingzaken, tuincentra: echt van alles.

En zo blijft het geld toch in ons eigen Helmond. Een aanrader en ook erg leuk om te geven, vind ik. Informatie hierover kan je vinden op www.hellemondgift.nl. Goed onthouden als je een cadeautje zuukt.

Wij spreken af dat we zoveel mogelijk lokaal onze inkopen gaan doen bij de winkeliers in ons eigen Helmond. Waar leuke mensen werken, waar je nog een gezellig praatje kan maken, kan zien wat je koopt en waar je een goed advies krijgt. Dat zijn genoeg redenen om bij onze lokale helden te kopen, die gewoon openbleven toen de grote ketens hun deuren sloten.

Dat verdienen ze, echt.

Tot volgende week, shop ze, houd afstand
En blijf gezond


Dit nieuwsbericht is 409 keer bekeken

X
X