Ons Marij Vertelt: Shop lokaal, niet hamsteren én klussen

Gepubliceerd op: 19 maart 2020 9:16

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Het kan niemand zijn ontgaan, de wereld staat op zijn kop. Was het vorige week nog een beetje de ver van ons bed show, zijn we nu allemaal in de ban van het coronavirus.

Ongelooflijk wat er in één week kan veranderen. Alle restaurants, pretparken zijn inmiddels dicht, alle evenementen afgelast. De scholen en sportscholen zijn dicht en nog veel meer.

Gelukkig zijn wij hier in huis nog steeds gezond en fit en hopen dat zo te houden.

Alle mensen die ziek zijn wens ik dan ook van harte beterschap en heel veel sterkte de komende tijd. Het meest gebruikte woord van de afgelopen week is volgens men hamsteren.

Ongeleufelijk vind ik het en zie het met lede ogen aan. Ik doe er dan ook niet aan mee, overal hoor je ook dat je het niet hoeft te doen.

Waar we ook aan moeten denken zijn onze lokale middenstanders. Ze hebben de klandizie nu echt heel hard nodig, ook hun willen dit allemaal overleven. En weet dat je bij bakkers vandaag kunt bestellen en morgen op kunt halen al zijn het twintig broden. Vergeet de groenten boer en de slager niet. Ga niet alles in de supermarkt kopen, maar denk asteblieft ook aan onze eigen middenstanders die het allemaal heel zwaar hebben en krijgen in deze tijd.

En mochte oe eigen vervelen en bende de TV beu net zoals wij, dan kunde altijd nog gaan klussen, dat zijn wij aant doen, allemaal dingen die al een tijdje op ons lijstje staan en er toch niet van zijn gekomen. Wij zijn begonnen om een nieuwe vloer te leggen in de huiskamer en keuken. We zijn afgelopen weekend op pad gegaan en wat zijn we toch goed geslaagd en, nee niet kei duur, wat mensen vaak denken van speciaalzaken. We hebben een prachtige laminaatvloer gekocht bij Vloer het Zelf, waar we professioneel zijn geholpen en kei goede uitleg hebben gehad hoe we alles het beste kunnen aanpakken. Ik heb wel vijf planken mee naar huis gekregen om thuis te kijken wat het beste bij ons paste want ik ben een bietje een pietje precies en ik wou een vloer waar ge de honden haartjes minder goed op ziet  en da heb ik gevonden, kei goed geslaagd daar. Ook hadden ze de vloer die wij wilde op voorraad dus konden we gelijk aan de slag.

Daarna naar de buren van Vloer het zelf, bij Konings verf en behang, verf gehaald en het juiste materiaal om de slaapkamer weer mooi wit te maken. Ook dat staat op het programma. Daarna nog even bij Style en Co een paar leuke accessoires gekocht die het plaatje af gaan maken en mooie gordijnen voor de slaapkamer. Al deze mooie winkels zitten op de Engelseweg. Er zitten nog meer van die gespecialiseerde winkels in dit gebied en in de rest van Helmond. Dus een kei goeie tip om in deze tijd eens een klusje te doen wat al langer is blijven liggen. En denk dan ook zeker aan onze middenstanders de speciaalzaken.

Hebben jullie afgelopen dinsdag geklapt? Wij wel als dank aan de helden van het corona virus die de maatschappij draaiende houden. Maar vooral voor men buurman Rob die op de ambulance zit en de buurvrouw Jolanda die in het ziekenhuis in Geldrop werkt. Waar zouden we zijn zonder al die helden.

Ik wens iedereen heel veel gezondheid want dat is toch echt het aller belangrijkste.

Let goed op elkaar en ben lief voor elkaar.

Tot volgende week.


Dit nieuwsbericht is 655 keer bekeken

X
X