Ons Marij Vertelt: Schoentje zetten en Pakjesavond

Gepubliceerd op: 29 november 2018 9:06

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Wij hebben geen kids meer maar toch blijft Sinterklaas het allerleukste feest wat ik altijd zal blijven vieren. Al noemen ze het een kinderfeest, ik vind het geweldig.Zelfs ons Kate (de hond) heeft haar schoentje gezet dit jaar. En met 5 december maken we er altijd een leuke gezellige en vooral lekkere avond van. Met natuurlijk een klein cadeautje.

De rest van de cadeautjes wordt aan de Kerstman overgedragen. Altijd zal ik in de Sinterklaastijd denken aan de tijd toen ik zelf nog een kind was. Dat waren mooie tijden en altijd volop pakjes voor iedereen. Al hadden we geen auto en gingen we nooit op vakantie, Sinterklaas werd bij ons groots gevierd.

Meestal werd wat er op je lijstje stond wel afgeleverd door de Sint en zijn Pieten. Dat ik het toch wel heel raar vond dat uit het kleinste gaatje in het plafond het snoep vandaan kwam als er gestrooid werd. Veel later vertelde ons moederke dat zij het in haar schortzak had en dat als ik even niet keek het de richting van dat kleine gaatje werd gegooid.Ook weet ik nog dat mijn broer Fer me wel eens uit mijn droom zou halen en verraden waar alle cadeautjes lagen verstopt en dat ons mam die allemaal zelf had gekocht .Och och och, wat heeft ie toch op zunne nek gehad. Ons mam zei dat ze hem naar Maria Goretti zou brengen (een kindertehuis in Tilburg). Dus met mijn 5 jaar was de Sint bubbel al doorgeprikt.

Jaren later toen mijn moederke in het verzorging tehuis lag moest ik altijd zorgen dat rond de Sinterklaas een grote schaal met echt Sint snoep op haar kamer stond. Ook werden de kleinkinderen, zolang ze leefde, verrast met een cadeautje en ook mij sloeg ze nooit niet over op 5 december. Wat zij ons geleerd heeft wil ook ik graag doorgeven. Jarenlange tradities, daarom zal ik de Sint altijd trouw blijven zie het als een soort ode aan mijn ouders.
Maar onder de Kerst kom je tegenwoordig ook niet uit. Dat is eigenlijk ook pas iets van de laatste jaren want vroeger was er met de Kerst geen cadeautje te bekennen. Maar de Kerstman kan toch echt niet tippen aan onze Sinterklaas met zijn Pieten. Vinde gullie da wel? ikke niet. Ik hou van die man met zijn mijte en lange witte baard en natuurlijk ook van Piet.

Iedereen een fijne Sinterklaas.

Tot volgende week

Dit nieuwsbericht is 471 keer bekeken

X
X