Ons Marij Vertelt: Samen tegen kanker

Ons Marij Vertelt: Samen tegen kanker
Gepubliceerd op: 22 juli 2021 9:08

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Om me heen hoor ik best wel wat Helmonders die voor de KWF de Mont Ventoux gaan beklimmen op 2 en 3 september dit jaar. Zo kwam ik Team Peelland tegen. Bij advocatenkantoor Peelland hebben ze een team dat voor Inloophuis De Cirkel gaat fietsen en da vin ik nou weer heel bijzonder. Ik wist niet eens dat het kon, maar 40% van hun inzameling gaat naar De Cirkel en 60% naar de KWF. Hoe geweldig is dat. Dus als we hen steunen, dan steunen we ook gelijk De Cirkel.

Mont Ventoux is unne keisteile berg in Zuid-Frankrijk (bekend van de Tour de France). Het beklimmen van deze berg is een enorme uitdaging. Niks vur men, want ik vind de fietsbrug al een crime.

Ik ging natuurlijk naar het advocatenkantoor, want daar wil ik dan alles van weten. Als ik in hun wachtruimte wacht tot het team compleet is, zie ik al dat we vrienden worden. Er hangt een groot spandoek ‘Helmond Sport moet blijven’. Het kan al nie meer fout, ik hoef dan ook nie te vragen ‘vur welke club bende gullie?’.

Tegenover me zitten
3 teamleden van Team Peelland:

Twan Jansen
Zijn vrouw heeft borstkanker en is nog bezig met behandelingen. Zijn vrouw zag een oproep voor in dit team mee te fietsen en Twan hoefde hier niet over na te denken. Hij is sowieso van de goede doelen en paste perfect in het team en sloot aan.

Erik Jansen
Zijn schoonvader was vrijwilliger bij Inloophuis De Cirkel en Erik weet goed wat De Cirkel betekent voor mensen met kanker en hun familie. Toen zijn schoonvader zelf ook kanker kreeg en overleed, wist hij het meteen: hij ging fietsen voor deze prachtige stichting Inloophuis De Cirkel.

Roel Janssen
Toen zijn schoonvader aan kanker overleed, zei Roel met zijn zatte kop: “Ik fiets 6 keer de Alpe d’Huez op.” Na 7 maanden als een kluizenaar leven en alleen maar trainen, heeft hij het onwerkelijke gepresteerd: 4 keer op conditie en 2 keer op doorzettingsvermogen, dus in totaal 6 keer. Inmiddels is ook zijn schoonmoeder overleden aan kanker, ook hij wist meteen: ik doe weer mee.

Alle 3 hebben ze dus dierbaren verloren aan kanker of hun dierbare is nog aan het vechten en hebben ze behoorlijk wat meegemaakt. Vur alle 3 is het niet de irste keer dat ze unne berg gaan beklimmen mee hun fiets vur de KWF, maar wel de irste keer vur De Cirkel. Wat het vur men dan weer bijzonder maakt.
Het emotionele stukje wat vaak bij deze beleving (de berg op) hoort, is daardoor al geweest vur deze 3 helden. Ze gaan nu 100% voor het geld ophalen, maar fietsen op de Mont Ventoux zal altijd verbonden zijn met hun dierbaren, vertellen ze. Hoe mooi zou het zijn om deze toppers te steunen met hun doel, dat kan via deze link:

www.grootverzettegenkanker.nl/team/peelland-advocaten-en-de-cirkel-samen-tegen-kanker

Natuurlijk ben ik jullie voor gegaan en heb ze gesponsord.

Ze hielden er eigenlijk al rekening mee dat het evenement weer afgeblazen zou worden, maar verrassend genoeg gaat het tot nog toe door. Mocht het door corona toch afgeblazen worden, dan komt er een alternatief in Nederland (Drenthe), dus fietsen gaan ze zeker. Als de wiedeweerga gingen ze in training en inmiddels zitten er 3 afgetrainde heren tegenover me. Maar ze hebben nog even te gaan vur de puntjes op de i te zetten, dat gaat helemaal goed komen.

Mannen zet hem op daar op de Mont Ventoux in september. Namens alle Helmonders heel veul suc6 en dat geldt natuurlijk ook voor alle andere Helmonders die de Mont Ventoux gaan bedwingen. Wa bende gullie toch skônne Helmonders. Fantastisch wa gullie doet.

Vergeet niet te doneren, de link staat hier bovenin.
Iedereen een fijn weekend.
Tot volgende week.

Ons Marij Vertelt: Samen tegen kanker

Dit nieuwsbericht is 529 keer bekeken

X
X