Ons Marij Vertelt: Red de horeca

Gepubliceerd op: 29 oktober 2020 9:32
Gewijzigd op: 29 oktober 2020 9:33

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

De woorden van Rutten van afgelopen dinsdag galmen nog na: “deze maatregelen kunnen nog wel tot december duren.” Natuurlijk hebben heel veel mensen het moeilijk in deze coronatijd en een daarvan is de horeca, nu alles weer dicht is. Ik voel echt mee met jullie en kan me niet half voorstellen wat jullie nu door moeten maken. Ik hou er van als mensen creatief zijn en dat zijn gelukkig heel veel Helmondse Horeca ondernemers zoals Jermain de Rozario die sterrenpizza’s is gaan maken. In veel Tv programma’s zag je hem voorbij komen: positief ,ondernemend en creatief. Natuurlijk ga ik ook nog zonne sterren pizza proberen komend weekend. Lijkt me heerlijk.

Ik las ergens dat horeca ondernemers zijn als acrobaten die zicht door de crisis heen worstelen als een soort koorddansers, maar hoe lang kunnen ze nog hun evenwicht bewaren? Wij hebben ons voorgenomen om elk weekend ergens iets te bestellen zodat we toch een steentje bij kunnen dragen aan deze moeilijke tijd voor de horeca dat is wat wij voor hun kunnen doen. En dan hopen dat ze dit gaan overleven. Onze afhaal lunch hadden we afgelopen weekend besteld bij Welkom Thuis. Een restaurant waar onder andere mensen met een verstandelijke beperking werken.

Omdat ik zelf een dochter met beperking heb, vind ik het ook belangrijk dat hun aan het werk kunnen blijven. Het is voor hun een dagbesteding en op deze manier hoop ik dat ze aan het werk kunnen blijven. Ook stonden ze buiten met een eigen kraampje met godsgruwelijk lekkere brownies, blondies en pinkies om te verkopen. Die heb ik natuurlijk gekocht.

Tekst loopt door onder de foto

We hebben samen een leuke foto gemaakt voor bij dit column wat hebben we genoten van al dat lekkers wat ze hebben gemaakt. Komde nou een zaterdag in de stad dan staan ze er weer met hun lekkernijen kraampje op de markt. Ik kan ze van harte aanbevelen, het blijft toch een bijzonder project voor en door deze bijzondere mensen.

Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om deze mensen in hun ritme te houden wat op deze manier dus gebeurd. Gelukkig zie ik in mijn omgeving heel veel eten langs komen wat bij de horeca besteld is. We moeten echt dit samen aangaan en allemaal ons stinkende best doen waar we kunnen. Ik houd mijn hart vast voor wat nog komen gaat. Ook ik zit niet te wachten op een strenge lockdown. Daarom moeten we ons allemaal aan de regels houden die er zijn, we kunnen dit alleen maar samen. Aandacht voor elkaar de boodschap van burgemeester Elly Blanksma en wethouder Harrie van Dijk in hun prachtige filmpje wat deze week online kwam.

Tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 411 keer bekeken

X
X