Ons Marij vertelt: Radio Elkerliek

Ons Marij vertelt: Radio Elkerliek
Gepubliceerd op: 14 oktober 2021 9:22

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Wisten jullie dat het Elkerliek een eigen muziekstudio heeft, waar radio wordt gemaakt voor hun patiënten en dat dat helemaal door vrijwilligers wordt gerealiseerd? Ik kwam erachter toen ik zelf in het ziekenhuis lag 3 weken geleden en er iemand langs kwam of ik een verzoeknummer had om te luisteren die middag. Ze legde precies uit waar ik het kon horen op de tv bij men bed. En ik vroeg natuurlijk een plaatje aan, want ik vond dit zo leuk.

Die middag heb ik met veel plezier geluisterd en verbaasde me dat er zoveel aangevraagd werd. Ik lag te luisteren en hoorde ook 2 nummers van Jim Reeves langskomen, wat me gelijk deed denken aan mijn vader die daar groot fan van was. Ook andere mooie nummers kwamen vurbij, het was een heerlijk ontspannen anderhalf uur met een mix van muziek. Ik vuulde me ineens een stukske beter, ik vond het heerlijk dat muziek luisteren, wat geweldig dat dit dankzij deze vrijwilligers nog steeds bestaat.

Die middag zat Berry Leenen achter de knoppen, die ik gelijk belde in de studio voor een afspraak te maken, want hier wou ik een column aan wijden, Mee een mooie foto van deze groep bijzondere Helmonders, ik denk dat er veel mensen niet weten dat dit nog bestaat, ziekenhuisradio.

Elke week zenden ze uit: op dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur en zaterdagmorgen van 10.00 tot half 12. Je kan ook vanuit thuis een verzoekplaatje aanvragen voor iemand die in het ziekenhuis ligt, je kan op de uitzendingstijden de studio bellen op 06 – 25 08 15 78. Of per mail kun je verzoekjes aanvragen via ziekenhuisradio@elkerliek.nl. Ik vind het zo bijzonder, Radio Elkerliek bestaat zelfs al 60 jaar.

Dankzij de 7 vrijwilligers kan dit nog steeds gerealiseerd worden. Dit studiogroepje wordt aangestuurd door Ton van Rens, die alles regelt voor hen zodat ze kunnen draaien, maar hij is ook de coördinator van alle vrijwilligers in het Elkerliek ziekenhuis (een 200 stuks ongeveer).

Vurige week ben ik op bezuuk gewist in de catacomben van het ziekenhuis, waar de studio zit, echt helemaal in de kelder. Ik maakte kennis met een geweldige, enthousiaste groep radiovrijwilligers. Van de 7 zitten er 4 achter de knoppen en de anderen lopen de kamers af om verzoeknummers op te nemen en vaak maken ze ook een praatje met de patiënten zoals bij mij.

Ik raak in gesprek met Marga, ze is 76 en zit ook achter de knoppen als DJ. Dat vind ik nog eens stoer, ze werkt hier het langste, namelijk 15 jaar. Het is een leuke groep, en wat doen ze dit met een big smile en vol passie. Ik vind jullie stuk vur stuk TOPPERS van de bovenste plank, het is niet zo vanzelfsprekend dat men zich inzet voor anderen en dat doen jullie zeker.

Het mooie is dat ze in de lockdown met corona een belangrijke rol hebben gespeeld tussen de thuiszitters die niet op bezuuk mochten komen, maar wel via hen muziek aan konden vragen en de groetjes konden doen. Veel mensen weten gewoon niet dat dit nog bestaat en dat wou ik toch iedereen laten weten dat wij in Helmond nog steeds een eigen radio hebben in ons ziekenhuis.

Berry, Marjo, Arnold, Adriënne, Jan, Marga en Willy, ik ben trots op jullie en vond het superfijn dat jullie voor mij een lichtpuntje waren toen ikzelf in het ziekenhuis lag. Ik hoop dat jullie nog lang dit werk mogen doen en ik hoop dat het Elkerliek jullie 60-jarig jubileum niet vergeet ;-), want dit is echt bijzonder en de miste ziekenhuizen hebben dit jammer genoeg niet meer.

Wat ze zelf nog wilden toevoegen, is dat ze zonder alle apparatuur dit werk niet zouden kunnen doen en die is geschonken door de vrienden van het Elkerliek, dat moest er zeker bij vermeld worden. Heel veel succes met jullie mooie werk. En ik hoop dat er veel verzoekjes aan worden gevraagd voor de patiënten. Want muziek is soms het beste medicijn voor hart en ziel.

Fijn weekend.
Tot volgende week

Ons Marij vertelt

Dit nieuwsbericht is 1175 keer bekeken

X
X