Ons Marij vertelt: Proost, een fijne jaarwisseling

Ons Marij vertelt: Proost, een fijne jaarwisseling
Gepubliceerd op: 30 december 2021 9:20

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Men leste column van 2021 waar ik mee jullie ga terugblikken op het afgelopen jaar. Tweede jaar met corona, met weer allerlei beperkingen die daar bij horen. Mondkapjes op, geen mondkapjes, wel weer mondkapjes, ‘s avonds niet naar buiten, anderhalve meter afstand. We hebben het allemaal gehad. En vurlopig zal da nog wel blijven ben ik bang. Inmiddels heb ik al 3 weken menne boosterprik, zonder problemen en ik ben er blij mee.

Maar er was ook nog iets anders als corona dees jaar. 2021, het jaar waar ik 60 ben geworden en volgende week wordt ik alweer 61. Dees jaar mochten er 2 op bezuuk komen op men feestje en volgende week hetzelfde, ook weer 2, dus niks gin feestje. Vurig jaar zei iedereen tegen men ‘Marij dan vierde het volgend jaar als ge 61 wordt toch groots’. Ja hoe dan?? Ik denk dat de komende jaren in januari gin feestjes zijn. De mensen die in de zomer jarig zijn hebben meer geluk, die meugen mistal wel iets vieren.

Dan heb ik dees jaar ook weer veul leuke columns kunnen maken. Ik noem er een paar. Men interview mee Stijn van Gassel von ik zo leuk en die leuke foto’s van ons gemaakt door Wim van den Broek, top. Op uitnodiging op pad met de Duofietsen vond ik geweldig, een kijkje bij Radio Elkerliek en op bezuuk bij de activiteitencommissie van de Zonnebloem. Allemaal vrijwilligersinitiatieven. Een rondleiding inclusief een kaaimooi boeket bij de Dahliavereniging. Een leuke avond bij het Zevertejater en de Houtse Toneelgroep. Ik ben een paar keer op pad geweest met Helmond Skôn om Helmond wat opgeruimder te maken en opgeruimd te houden. De afvalcoaches van de gemeente, waar ik goeie tips van kreeg.

Ik heb 3 leuke korte vakanties aan zee gehad met André en ons Stacey. Samen mee mun vriendinnen een weekend naar Volendam geweest. Maar het hoogtepunt was men vakantie naar Oostenrijk samen met men bruur Jan. Zo zo genoten.

Natuurlijk waren er ook minder leuke dingen dit jaar. Zo is ons hundje Kate 3 keer geopereerd aan zijn pootje wat niet 100% goed is gekomen. Maar ze heeft geen pijn en loopt best goed. We hebben dit jaar afscheid moeten nemen van neefje Robin, wat erg verdrietig was. Een neefje met intensieve zorg, deze feestdagen wordt hij nog eens extra gemist. En branden we een kaarsje ter nagedachtenis aan hem. De schrik van men leven kreeg ik toen ik zo ziek was da ik mee dun ambulance naar het ziekenhuis moest met een maagbloeding, waar ze me gelukkig weer opgelapt hebben. Zo komde er weer achter hoe belangrijk gezondheid is.

Almee al heb ik toch best een mooi 2021 gehad met pieken en dalen. Maar zo is het leven, voor iedereen. Bedankt vur het lezen en de leuke reacties die ik vaak van jullie lezers krijg! Ik zeg PROOST met men glaaske cassis (want ik drink gin alcohol). Ik wens jullie een fijne, veilige, leuke, gezellige jaarwisseling en alvast alle goeds en vooral een gezond 2022.

Tot volgend jaar.

Ons Marij vertelt: Proost, een fijne jaarwisseling

Dit nieuwsbericht is 450 keer bekeken

X
X