Ons Marij vertelt: Plasticprobleem!

Ons Marij vertelt: Plasticprobleem! Overlast bergen afval zakken plastic
Gepubliceerd op: 10 juni 2021 9:52

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

We zijn allemaal keigoed (soms te goed) aan het scheiden in Helmond, maar dat brengt ook weer overlast met zich mee, zo blijkt. In de groepsfacebook van men wijk, de Rijpelberg, kom ik al weken berichten tegen met foto’s van bergen afvalzakken van het plastic die weken bij mensen voor of naast hun deur hangen en liggen.

Nou zoude zeggen ja fijn dat we allemaal zo ons best doen, maar dan moeten we ook allemaal deze zakken pas buiten zetten ‘s morgens op de dag dat ze die zakken ophalen. En daar zit hem nou 1 van de problemen. Massaal trekken de mensen zich niks aan van die regel en zetten of hangen hun zakken gewoon een week van te voren al op deze plekken, waardoor de bewoners die bij die ringen wonen er keiveel overlast van hebben. Soms hangen de dag na ophalen al nieuwe zakken, die er dan 2 weken hangen.

Afgelopen maandag spande een foto de kroon in deze groep, nou moete oe eigen is vurstellen dat dit jouw huis is en jouw tuin die achter die schutting ligt. Het zitje van deze mensen grenst aan hun schutting, het is prachtig weer en deze mensen konden van de stank en het ongedierte dus niet buiten zitten, het hele weekend met dit prachtige weer. Das toch nie normaal. Ik ben zelf mar is gaan kijken, omg wat een stank was daar, te triest vur woorden en overal vliegen er vieze beestjes rond. Ik heb echt medelijden met deze bewoners. Want op deze manier wilde toch nie zonne ring in de nabijheid van jouw huis?

Want ja, er hangt een ring om dieje lantaarnpaal, maar zelfs daar is dan toch niet goed over nagedacht om dat zo dicht bij een huis te doen. Dan hebben we nog een aspect, de veiligheid. Want niemand kan er over de stoep meer lopen, ze moeten allemaal de weg op, kinderen rollators voetgangers, iedereen. Om het probleem iets op te lossen wil ik daarom alle bewoners van Helmond oproepen om hun plastic zakken pas op de dag buiten te zetten dat ze deze ook op komen halen. Je moet je eens verplaatsen in de mensen die hier wonen, dat wilde zelf toch ook niet. Dit kan ECHT niet. Niet in de zomer, maar ook niet in de winter.

Als die ring vol is, zet dan de zakken voor je eigen deur en gooi ze niet zoals hier op een berg bij die ring die al vol is. Dan gewoon voor je eigen deur zetten, zodat het gin overlast bezorgt. Ge wilt eigenlijk niet bij zonne ring wonen op deze manier. Ook moet de gemeente nog eens goed nadenken wat hier aan gedaan kan worden. Want dit is echt een groot probleem van zowel de gemeente als de bewoners.

Als ik naar mezelf kijk, ik deed al plastic scheiden maar nu nog extra goed en deze week had ik maar liefst 5 zakken plastic. Als ik een jaar geleden kijk, waren dat er 2 maar ik leg mijn zakken in mijn eigen voortuin op de dag van ophalen en gebruik niet de ringen die al overvol zijn.

Helmond heeft nu veel meer afvalplastic met dit nieuwe systeem, dat weet ik heel zeker. Ik hoop echt dat er een oplossing komt, want dit is best een groot probleem. We moeten het samen doen, gemeente maar ook de bewoners.

Ik moet wel iedereen in mijn eigen Bouvignehof een pluim geven, want het is niet overal, in ons hofje gebeurt het gelukkig nu nog zoals het hoort: maandagmorgen pas buiten en zitten de ringen vol, dan voor je eigen deur leggen. Kom op Helmond, zadel een ander niet op mee jou afval. Wat u niet wil wat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Tot volgende week.
Fijn weekend


Dit nieuwsbericht is 854 keer bekeken

X
X