Ons Marij Vertelt: Oververhit

Gepubliceerd op: 9 augustus 2018 9:00
Gewijzigd op: 8 augustus 2018 9:41

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

1 ding is zeker, niemand kan zeggen dat we unne slechte zomer hebben. Een zomer voor in de boeken

Men hoorde dan ook niet klagen, ik kan het zo wel hebben, maar ik snap best dat mensen die moeten werken en oudere mensen het echt wel moeilijk hebben. Afgelopen week tikte de thermometer bijna 37 graden aan in Helmond en das toch wel heel werm. Het lekt echt wel of we in de tropen wonen de laatste maanden, straks moete we ook s'-middags nog een dutje doen net zoals in de warme landen. Maar als het goed is wordt het wat koeler de komende tijd en komt er wat regen.
Ik heb nogal wat vogels in onze tuin die lekker komen badderen of pinda’s komen eten, zo ook een partij eksters. Nou was vurige week zon ekster binnen gevlogen, ik was boven en docht dat er unne inbreker beneden was, dus ikke naar beneden was die ekster dun hondenbak leeg aan het eten en maakte nogal wat kabaal, ook dun hond was het er niet mee eens. Ikke in paniek Andre bellen, die zat bij de kapper en kon nie komen was net aan de beurt. Wat nu? Ik probeerde hem naar de keuken te laten gaan dan kon ie door de deur weer naar buiten. Maar nee de ekster gaat op en neer vliegen, van voor naar achter, en toen ineens bats tegen het raam, ze valt neer, ikke kijken nek gebroken en dood.Ja ik von het ook kei zielig maar ik kon er niks aan doen.Weer Andre bellen dat ie die vogel op kwam ruimen, die pakte dus nie op, ikke de hond mee naar boven genomen en gewacht tot Andre thuis was. Ja ik weet het ik ben ginne held.De ekster is verhuist naar het bos achter ons huis waar hij zijn laatste rustplaats heeft gekregen.

Slapen is mee dees weer ook gin avontuur, er staan bij men 2 waaiers te draaien ,mee zon hitte zou ik wel een airco willen ,maar op unne airco ophangen sta inmiddels een wachttijd van maanden. Ze gaan als warme broodjes de toonbank over.

Vur de druivenoogst schijnt dit het beste weer te zijn. Maar de maisvelden daar komt ginne maiskolf vanaf als ik die velden zie. Leuke van dees weer is wel weer het buiten leven s'-avonds lekker unne BBQ buiten tv zitten kijken.Och ja we moeten het er toch mee doen en er het beste van maken. Ook al klagen we het wordt er nie minder warm van.
Vrijdag gaan we natuurlijk weer massaal naar de kasteeltuin concerten en wat het weer gaat doen dat zien we wel.

Tot de volgende week,
Houdoe

Dit nieuwsbericht is 274 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X