Ons Marij Vertelt: Overal feest in Helmond

Gepubliceerd op: 5 juli 2018 9:00
Gewijzigd op: 6 juli 2018 9:08

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

De gezelligheid in Helmond beleeft vanaf deze week weer hoogtij. Voor men als geboren Tilburgse is de kermis natuurlijk een van de hoogtepunten van het jaar, zeker zomerkermis Helmond. Helmond heeft echt unne leuke kermis en dees jaar weer extra gezellig met leuke terrassen en heul veul live muziek.

En wa denkte mee dees weer? Tot in de late uurtjes over de kermis chanternellen heerlijk toch, op zunne tijd op een terrasje gaan zitten, een hapje eten en een drankje doen dan hoefde toch niet ver op vakantie wat men betreft. En wat dacht je van de kermis concerten op 7 en 8 juli op de kop van de markt waar zaterdagsavonds het Schuurmenneke (Rene Schuurmans) optreed en zondagmiddag is het een Helmond zingt Hazes concert.

Men zulde veel vinden op het terras op het voormalige speelhuisplein waar live muziek zit een soort van back to the sixties kei gezellig met verschillende live optredens elke avond van de kermis. Ik ben echt een kermis verslaafde, vruuger als kind al maar later met mijn kids ook elke avond even over de kermis was een must. Ik woonde dan ook 40 jaar tegen het centrum van Tilburg aan zodat je de kermis altijd hoort. Ook al neem je je dan voor een dagje niet te gaan, kan ik je zeggen dat eerdat het avond was we er toch even overheen liepen. Tegenwoordig ga ik nog maar inne avond in Tilburg en nee nie op roze maandag veulste druk dan. Maar hier in Helmond ga ik toch wel de helft van de dagen er een keerke overheen.

En dan begint vrijdag ook nog het eerste Kasteeltuinconcert. Lekker genieten van live muziek met een top sfeer een hapje en een drankje een gezellig begin van je weekend. En dat zo elke vrijdag t/m 17 augustus Het begint gelijk goed met de Daredevils en dees jaar is er ook een lokaal talenten podium ook erg leuk. Vanaf 7 uur is er een drankje te krijgen, het lokale talenten podium begint om half 8 en het grote podium om half 9. Heel belangrijk met dit soort dagen: glaasje op, laat je rijden! En ik kan natuurlijk niet men eigen wijk overslaan de Rijpelberg die een super gezellig evenement hebben georganiseerd: Rijpelberg-live tijdens de Kennedy mars op 7 juli. Aan iedereen is gedacht van groot tot klein het begint om 20.00 uur tot in de late uurtjes de speeltuin is zelfs tot 22.00 uur open voor de kids ook komt DUO NL zingen die behoren tot mijn favorieten en Frank Verkooyen komt ook zingen wat een gezelligheid allemaal.

Het wordt nog kei moeilijk om te kiezen waar ik heen zal gaan. Ik wens iedereen heel veul plezier op de kermis en bij het aller eerste Kasteeltuin concert. En vur alle Rijpelbergers veul plezier op het Wederhof bij de eerste editie van Rijpelberg-live. Waar is dat feestje? Hier in Helmond is dat feestje.

Tot volgende week,
Houdoe

Dit nieuwsbericht is 212 keer bekeken

X
X