Ons Marij vertelt: Oranje boven

Ons Marij vertelt: Oranje boven Koningsdag
Gepubliceerd op: 22 april 2021 9:05

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Het is weer bijna Koningsdag.
Oranje shirt ✓
Oranje tompouce ✓
Roodwitblauw ✓
De vlag voor buiten ✓
Mijn kroontje ✓
Outfitje voor de hundjes ✓

Ik ben dur hullemaal klaar vur. We vieren un dinsdag de verjaardag van onze koning, Willem Alexander. Al van kinds af aan vind ik het unne keileuke dag, en niet omdat we vrij zijn, neeje, ik ben echt een fan van ons koningshuis. Het is keileuk da wij da hebben in Nederland vind ik. Vural de jonge garde van tegenwoordig. Onze 3 prachtige prinsessen, zo skôn en die Maxima mee durre Willem ik ben fan. Echt hil men leven kijk ik al Koningsdag op tv.
Vruuger was het trouwens Koninginnedag, de miste zullen da nog wel weten. Natuurlijk eet ik al die jaren dan un oranje tompouce, want die hadde toen ook al. Vruuger was er op Koningsdag een defilé op Soestdijk, dat was met koningin Juliana, en witte wat, ik heb als kind in het defilé mee meugen lopen met de wandelsportclub waar ik lid van was (wat was ik toch trots) en toen liepte echt op unne meter afstand van de familie die boven aan de trap stond. Ik had bloemen bij vur Juliana, wat een mooie herinnering. Ik heb ook nog bedankbrieven die ik terug kreeg als je een verjaardagskaart naar de koningin stuurde. Maar dat doe ik allang niet meer.

Onze pap had een plakboek met van alles over het koningshuis wat hij uitknipte en bewaarde. Mooie herinneringen die nu allemaal weer boven komen in deze tijd. Tegenwoordig zén ze elk jaar in een aandere stad ergens in Nederland, dan zit ik aan de buis gekluisterd en ben benieuwd wat ze allemaal voor kleding dragen en hoe hun haar zit. Leuk dat de prinsessen ook voortaan een woordje mogen voeren, genieten. En net nu komen ze ook nog is heel dichtbij en wel in Eindhoven. Helaas moeten we net as vurig jaar weer allemaal via de TV meekijken, anders had ik zeker even gaan kijken.

Dees jaar dus weer ginne slingermarkt, weer ginne koningsnacht, nergens gin optredens waar we heen meugen. We gaan het dit jaar weer beleven via de TV net als vurig jaar. Het is niet anders, we zullen het ermee moeten doen. Ik zit in men oranje shirtje inclusief kroontje vur de buis, dat is een ding wat zeker is. En zelfs de hundjes hebben bij ons een Koningsdag-outfitje, een koninklijke bandana.
Majesteit, van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Nog vele jaren in goede gezondheid samen met uw gezin. Hopelijk hebben we volgend jaar weer een groot oranje knalfeest. Hieperdepiep hoera!
Fijne koningsdag allemaal

Tot volgende week ,

Ons Marij vertelt

Dit nieuwsbericht is 183 keer bekeken

X
X