Ons Marij Vertelt: Op pad met onze Centrummanager

Gepubliceerd op: 6 december 2018 12:36

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Centrum en binnenstad, Voorpagina,

Afgelopen woensdagochtend ben ik op pad geweest met Linda Haverkamp werkzaam bij Helmond Marketing als Centrummanager. Ik was Linda al vaak tegen gekomen in de loop van het jaar bij veel evenementen die het centrum aangaan zoals de kermis, de markt, de koopzondagen en bij vergaderingen. Ze werkt nauw samen met de gemeente en heeft te maken met alle ondernemers in het centrum.

Bij binnenkomst wordt ik hartelijk ontvangen en maak kennis met de mensen die hier werken. Onder het genot van een kopje thee begint Linda te vertellen en al gauw merk ik dat Linda maar 1 grote passie heeft: het centrum van Helmond. De taak van Helmond Marketing (in gewone taal) is om iedereen te laten weten hoe leuk, gezellig en mooi Helmond centrum is. In dit beroep doede het nooit goed voor iedereen vertelt ze. Er is altijd wel iets van de een of dun andere over de weekmarkt, over de kermis of over de koopzondagen. Om iedereen het naar de zin te maken, das echt nie makkelijk.

Maar Linda doet niks liever als mij het met eigen ogen te laten zien wat ze bedoelt, dus jassen aan en de straat op. We maken praatjes met ondernemers en lopen wat winkels binnen die de naam ‘pareltje’ verdienen. Ze wijst me de prachtige gevels aan (die ik nog nooit had gezien) en laat me helemaal anders naar het centrum kijken. ‘Als ik jou nou 50.000 euro geef Linda, wat ga je morgen dan aanpakken’, vraag ik. Ze zou graag willen dat alle ondernemers eens in dezelfde richting in zouden gaan en gezamenlijk een doel nastreven, niks met geld dus. Toch moet ze van mij iets benoemen. Oké, dan zou ze de markt aanpakken en het gezelliger maken qua aankleding én het hele jaar terrassen die open zijn (verwarmd) , dat lijkt mij een strak plan.

Terwijl we verder lopen, merkt ze op dat de kerstverlichting niet brand. ‘Dadelijk even de gemeente bellen’, zegt ze. Ik zie nu ook in waarom iemand met deze functie echt elke dag een rondje centrum moet lopen. Dit is geen baan van 9 tot 5 dit doe je bijna 24 uur per dag. Ge kunt ook niet zomaar van alles organiseren en ze vertelt dat impulsieve beslissingen (waar ik van ben) eigenlijk niet kunnen. Ze wijst me op knelpunten in het centrum, en ja ik zie ze ook, maar zoals in een gezin moet je soms keuzes maken. Er is niet overal budget voor vertelt ze en het budget boekje van het gezin moet wel op het einde kloppen en dat is bij de gemeente ook.nWe lopen terug naar het kantoor; het zit er weer op.

Linda wat bende toch een heerlijk mens! Wat mag Helmond blij zijn met jou als manager Linda houdt van aanpakken, heeft humor, kan goed relativeren en heeft een missie: ‘Het centrum is voor iedereen en iedereen moet zich welkom voelen’. Ik vond het geweldig om het centrum te zien door jou ogen het was voor mij soms een echte eyeopener. Ik heb niet alles in deze column kunnen benoemen, want dan heb ik 3 pagina’s nodig.

Wat ik belangrijk vind, is dat heel Helmond weet dat we een kei goeie en fijne Centrummanager hebben. Dan is ook mijn missie geslaagd.

Iedereen een fijn weekend en tot volgende week!

Houdoe

Dit nieuwsbericht is 437 keer bekeken

X
X