Ons Marij vertelt: Op pad met Duofietsen Helmond

Ons Marij vertelt: Op pad met Duofietsen Helmond
Gepubliceerd op: 9 september 2021 9:15

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Wat keigaaf, ik mog vurige week op pad met deze geweldige stichting. Ik fietste samen met Hans Jussen, die van alles doet bij deze stichting en me ook uitgenodigd heeft. Als bijrijder ging ik mee op een duofiets. Voorzitster Daphne Scholten was ook van de partij.

Hans en ik fietsen op een mooie oranje fiets, die geschonken is door de Edgar van der Sar Foundation, dat geeft men dan al een warm gevuul. We gaan deze middag mensen ophalen bij de Ameideflat, die al staan te wachten als we aan komen rijden. De meesten gaan regelmatig mee en vinden het geweldig, vertellen ze me.

De stichting heeft 120 vrijwilligers, maar zijn nog steeds op zoek naar fietsers, maar ook planners, omdat ze maar liefst 5 keer in de week met een groep gaan fietsen en in de toekomst willen ze naar 2 groepen per dag, zoveel vraag is ernaar. Vandaag waren we met 7 fietsen op pad, ze hebben ook een rolstoelfiets waar een hele rolstoel op kan.

Ze zijn echt op zoek naar actieve vrijwilligers waar ze van op aan kunnen, zodat ze het aantal deelnemers kunnen uitbreiden. Ook zijn ze op zoek naar sponsoren om 2 andere fietsen aan te kunnen schaffen, die heel hard nodig zijn. Ze fietsen vur maar liefs 23 instellingen in Helmond. Witte trouwens dat als je thuis woont, je ook een beroep op hen kunt doen om mee te gaan. Ze maken per jaar ruim 2200 keer iemand blij. Is dat wat, daar word ook ik heel blij van. Je kan ook zo’n fiets bij hen huren als particulier, ook dat kan.

In ons gesprek na afloop vertellen Daphne en Hans dat het passen en meten is met hun budget. Als ik hoor wat de gemeentelijke subsidie is moet ik bijna huilen, echt weinig voor iets waar zoveel mensen plezier van mee beleven. Mensen van de gemeente, wat zou deze stichting geholpen zijn met een mooie subsidie, want heel veel Helmonders maken gebruik van deze stichting, dus die knip mag gerust wat verder open (vind ik). Nu moeten ze echt overal geld vandaan schrapen om dit te kunnen blijven doen en kunnen ze blijven fietsen dankzij gulle gevers, maar het is echt passen en meten. Wat lucht zou fijn zijn voor deze geweldige stichting, waar zoveel ouderen zo van genieten.

Ons Marij vertelt: Op pad met Duofietsen Helmond

In de pauze leggen we aan bij een leuke locatie in Nuenen en vraag ik tijdens een kopke koffie/thee aan de deelnemers waarom ze zo graag meegaan. Ze vinden het leuk, gezellig, ze komen op plaatsen waar ze vroeger kwamen of nog nooit zijn geweest. De gezelligheid met de vrijwilligers vinden ze geweldig, alleen maar genieten, de glimlach op de mensen hun gezicht die middag, onbetaalbaar. Echt een dagje uit, de mensen bewegen, zijn lekker buiten. Grotendeels zijn het ouderen, maar ze fietsen ook met jongeren. Ze hoeven ook niet mee te trappen, maar dat kan wel. Ook ik heb Hans het miste werk laten doen, ik fiets ook nie elke dag 25/30 km. Zonne vrijwilliger moet dus wel een bietje conditie hebben.

Ook leuk is het dat de horeca vaak meedenkt en hun een kopje koffie voor een leuk prijsje aanbiedt, wat weer zorgt dat ze minder onkosten hebben. Er komt veel bij kijken bij zo’n middagje fietsen.

De fietsen moeten in orde zijn, maar ook het inplannen van deelnemers en het inplannen van alle vrijwilligers, de route uitstippelen en het plannen van de horeca. Tis nie zomaar een stukske fietsen, de vrijwilligers worden intern opgeleid. Het is een hele organisatie. In 2017 opgestart en vanaf 2018 echt gaan fietsen, wat een geweldige stichting en wat fijn dat ik een dagje mee op pad mog. Keibedankt.

Voor informatie voor sponsoren, deelnemers en aanmelden vrijwilligers ga naar de website www.duofietsenhelmond.nl, waar je alle informatie vindt. Zie je ze langsfietsen, zwaai even, dat vinden ze leuk. Tegen alle vrijwilligers wil ik zeggen: wat bende gullie goed bezig, geweldig. Gullie bent absoluut skônne Helmonders. Succes met deze mooie stichting.

Fijn weekend.
Tot volgende week.


Dit nieuwsbericht is 372 keer bekeken

X
X