Ons Marij vertelt: op bezuuk bij Stadscompetitie biljarten

Gepubliceerd op: 16 juni 2022 9:26

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Ik was uitgenodigd vur iets wa hullemaal onbekend is vur men, de prijsuitreiking van de Stadscompetitie biljarten. Verschillende clubs uit Helmond hebben zich verzameld. Biljarten voor ouderen en mindervaliden. Het was een drukte van belang in de Rozenhof.

Libre biljarten is wat ze doen. Het is van oorsprong een Franse sport. Ik wies nie eens dat er zoveul verschil in biljarten is. Ik zit aan een tafel met 6 gezellige Helmondse heren die allemaal goed kunnen biljarten, maar ook goed kunnen buurten. Het was natuurlijk de gezelligste tafel, dat had ik goed uitgezocht. 3 heren van Biljartclub ‘t Hout en 3 van de Boerderij (De Bus), ze hebben men hullemaal bijgepraat over hun hobby libre biljarten. 

Chrisje van der Heijden, 88 jaar (ge zout het niet zeggen), van ‘t Hout zit tegenover men en speelt al 30 jaar stadscompetitie. Een keer of 6 is hij zelfs Helmonds kampioen gewist in de irste klasse. Die wit er dus wel wat van. 

De volgende clubs zijn aangesloten bij deze organisatie:

BC ’t Hout - Helmond 

BV Beursplein - Helmond

BV Brandevoort - Helmond

BV De Lier - Helmond

BV De Goudkarper - Helmond 

BV De Boerderij - Helmond

BV De Vliegert - Mierlo

BV De Witte Poort – Aarle-Rixtel

BV Trefzeker – Aarle-Rixtel

160 Helmonders nemen deel aan deze competitie. Het is eigenlijk net as voetbal, ze hebben uit- en thuiswedstrijden. Hun competitie loopt zon bietje gelijk mee het voetbal. En ook de bar speelt een belangrijke rol in deze sport. Het stamt ook af van het cafébiljarten. Jammer dat er weinig jeugd meer aan deze sport doet. Er is ook geen gewone competitie meer, alleen deze ouderencompetitie is er in Helmond. In Mierlo, die ook bij de Helmondse competitie is aangesloten, zijn de miste biljarters. Daar zijn zelfs ook dames die meedoen en volgens de heren aan men tafel hebben ze een goeie techniek en kunnen veul mannen daar een veurbeeld aan nemen.

In bijna alle teams zijn ze op zuuk naar nieuwe leden, dus vinde het leuk, bende wat ouder of beperkt en vinde het gezellig om in teamverband te biljarten, neem dan contact op met een van de teams in Helmond. Ook volledige teams zijn zeker welkom om zich aan te sluiten, dus met een heel team onder de koepel van de stadscompetitie Helmond biljarten kan ook.

Maar ook individuelen kunnen meedoen (je moet wel lid zijn van de stadscompetitie), dat zijn de persoonlijke competities. Dus vuulde oe eigen niet thuis in een team, dan kunde gewoon zelf in oe eentje meedoen. De foto’s bij men column zijn de winnaars van dit seizoen en de mensen van het bestuur. Allemaal weer vrijwilligers.

Ik heb genoten van deze hele leuke gezellige middag, van iets waar ik geen weet van had. Bedankt vur de uitnodiging, erg leuk dat dit nog best wel groot in Helmond is. Wil jij biljarten (ouderen of beperking) sluit je aan, neem contact op met 1 van de clubs of kijk op de website www.stchelmond.nl. Het komende seizoen wens ik alle biljarters veul biljartplezier toe.


Vur alle vaders unne fénne Vaderdag en wa men betreft geldt hier hetzelfde vur als bij Moederdag. Een klein cadeautje moet toch kunnen, al is het maar een kaartje mee iets liefs erop geschreven. Een lekker ontbijtje, zunne auto wassen, ge kunt van alles bedenken, maar we meugen de vaders niet vergeten.

Fijn weekend.

Houdoe 


Dit nieuwsbericht is 279 keer bekeken

X
X