Ons Marij Vertelt: op bezoek bij SV de Braak

Gepubliceerd op: 10 september 2020 9:35
Gewijzigd op: 10 september 2020 9:51

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Voetbal is een woord wat hier in huis ontelbaar keren wordt genoemd. Soms echt veul te veul. Vooral het amateurvoetbal speelt hier unne grote rol. Zo kreeg ik ook het nodige mee over de fusie van het jaar hier in Helmond. Mulo en Helmondia die samen SV de Braak zijn geworden.

Dit seizoen is het echt één club geworden en zijn beide namen opgeheven en is er een nieuwe naam gekozen. Ik heb het eerste elftal vurige week zien speulen bij Roodwit62 vur dun beker wat ze met 3 - 4 wonnen. Nog proficiat mannen.

Het is niet zomaar iets om van twee clubs één club te maken. Da doede niet zo maar even.

Het zijn echt clubs met historie waar veel Helmonders hebben gevoetbald en veel Helmonders hebben oftewel een Helmondia hart of een Mulo hart. Maar ik heb vernomen dat iedereen inmiddels er blij mee is en dat ze met veel enthousiasme een mooie toekomst voor zich zien.

Ze zijn dus ook de grootste club van Helmond geworden met maar liefst 1200 leden:

41 jeugd teams, 3 veteranen teams, 2 zaterdag teams en16 senioren teams. Mulo heeft 105 jaar bestaan. Helmondia is een bietje ingewikkelder daar heb ik google effe voor moeten raadplegen, opgericht in 1916 en in 1955 gefuseerd met kolping daarna is het Helmondia 55 geworden. Die hadden er dus ook al menig wat jaartjes opzitten. Wat ook bijzonder is, is dat SV de Braak de zaterdagcompetitie gaat spelen met de senioren. Dat heeft niet één club in Helmond en omstreken. Die moeten dus ook wat verder weg om te voetballen.

Alle teams hebben allemaal leiders en trainers nodig  dus hebben ze ook onnoemelijk veul vrijwilligers nodig en daar wil ik even aandacht voor want die zoeken ze. En dat is nog niet zo makkelijk. Uit ervaring kan ik zeggen dat er niks mooiers/leukers is als iets te doen voor het clubje waar je kind/kleinkind voetbalt of waar je zelf (hebt) gevoetbald. Zo bende betrokken en ge leert er vrienden voor het leven kennen. Ook bende maatschappelijk goed bezig wat in deze tijd erg goed op een CV staat. Ze zijn heel hard nodig, de vrijwilligers, om deze grote club draaiende te houden dus mensen die de grootste club van Helmond willen helpen zijn heel erg welkom.

Het allermooiste vind ik dat ze 3 G elftallen (gehandicapten voetbal) hebben en dan gloeit mijn hart. Ik weet maar al te goed met een dochter die verstandelijk beperkt is hoe belangrijk dit soort teams zijn en wat min betreft zijn dit de parad paardjes van een club. Natuurlijk geeft het hun extra werk, maar hoe mooi dat al die kinderen hier kunnen voetballen. En op deze manier staat niemand buiten spel, wat ik en vele met mij heel belangrijk vinden.

Afgelopen zondag ben ik terplekke gaan kijken om de sfeer te pruuven bij deze club, ik nam plaats in het hart van de club, de kantine, en had gelijk gezellige klets mee kantinebeheerster Jolanda Verleg. Ze zorgde ervoor dat ik me gelijk op men gemak voelde. Iedereen die binnen kwam, werd vrolijk begroet door deze rasechte Helmondse. Ook voor Jolanda voelt de fusie goed en is het net of het altijd zo is geweest. Terwijl ik aan de bar zit, komen er veel jongens even buurten met Jolanda die al vanaf haar 14de Helmondiaan is/was en duidelijk bijna iedereen kent. We maken samen nog een leuke foto voor bij dit column en vur men wordt nog eens bevestigd dat de kantine bij een voetbalclub heel belangrijk is.

Jolanda: kei bedankt voor de lekkere thee en de gezellige klets. Dat gaat hullemaal goed komen daar op de braak. Dat heb ik wel gezien. Ik wens deze prachtige club heel veel succes in deze competitie en ik hoop dat er veel kampioenen op het einde van het seizoen zijn. Zet hem op SV de Braak.

Fijn weekend en tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 1381 keer bekeken

X
X