Ons Marij vertelt: Och och och wa mis ik jullie toch

Ons Marij vertelt
Gepubliceerd op: 11 februari 2021 9:21
Gewijzigd op: 11 februari 2021 9:22

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

In deze tijd van lockdown miste veul mensen, maar welke mensen miste nou het meeste? Ik hoef daar nie lang over na te denken: natuurlijk men familie en vriendinnen, maar ook zeer zeker onze kappers, Rico menne kapper en de kapper van André, Bart. Vurige week heurde we dat ze vurlopig nog tot 3 maart gesloten zijn. Ik docht dat ik het begief, afschuwlijk. Want als iets me heilig is dan ist men haar. Als oe haar maar goed zit, is menne slogun altijd.


Ik ha geluk dat de dag vur de lockdown, Rico men haar nog hed geverfd en geknipt. Normaal zit ik er elke 3/4 weken, maar nou zit ik al op 8 weken en nou wast echt niks meer. Men humeur hangt ook samen mee hoe men haar zit, kunde oe eigen un bietje vurstellen hoe gezellig het bij ons thuis is de leste weken. Het spuitbuske vur men grijze haar is ook niet alles, dus deze week maar een doe-het-zelf-verfkitje bij menne eigen kapper besteld op de goeie kleur vur menne uitgroei weg te toveren. Men vriendin hed het erop gezet en het is goed gelukt alleen ben ik niemir blond. 


Menne kapper had verf gemaakt vur menne uitgroei en zieda maar is als ge ginne kapper bent ook alleen op dieje uitgroei te krijgen. Nou is bijna hil men haar uitgroeikleur met een paar blonde plukskus. Och ik loop nie vur schut en wanneer we weer naar de kapper meugen, wordt er weer wa blond in gezet. Als ik langs een spiegel kom, denk ik wel wie is da mee die donkere haar? Ik weet dat er heeel veul ergere dingen zijn, maar ik mis de kapper echt wel. Nou heb ik vruuger as 16-jarig meske op de herenkapperschool gezeten. Ik ken best wel contouren knippen, maar ik maag er van André nie aankomen. En tja, echt knippen zou ik ook niet durven eerlijk gezeed, dus André is nou net unne Beatle mee grijs haar. 


Ik vind kappers heul belangrijk in het leven ik leg er vaak ook men ziel bloot en Rico luistert altijd, ook al denkt ie ja Marij, nou weet ik het onderhaand wel. Ik kom al 19 jaar bij Rico en echt nooit komt er iemand aanders aan men haar, wa da betreft ben ik zo trouw as unne Duitse herder. Als ik dan lees dat kappers ook nog eens tot nu toe ginne cent steun hebben gehad, heb ik echt te doen met alle kappers. Want als ik mee 1 ding blij ben in deze coronatijd is het dat André gepensioneerd is en dat wij financieel nie veul te vrezen hebben. Soms vuul ik men eigen daar wel is schuldig over, als ik het leed van andere mensen lees en zie in deze téd. Maar ik kan er helaas niks aan veranderen. Kon ik dat maar. Tegen alle kappers, maar ook tegen alle andere ondernemers zeg ik: hou vol, sterkte. 


Rico en Bart, ik hoop tot gauw. 
Lezers, tot volgende week en geniet van de snuw. 

Ons Marij vertelt

Dit nieuwsbericht is 475 keer bekeken

X
X