Ons Marij vertelt: Nei Skoen 5 jaar

Gepubliceerd op: 19 mei 2022 10:26

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Nei Skoen bestond vurige week 5 jaar. Een echt festival hadden ze georganiseerd. Een supergoeie band ‘de Bebizzy band’ speelde heerlijke oldies die we allemaal mee konden zingen, wat een gezelligheid. Ze hadden ook een BBQ georganiseerd. Ik ben al vaker hier geweest vur men column, ook een keer gekookt of gewoon vur de gezelligheid.

Een van de oprichters Dirk den Hollander behoort tot men favoriete Helmonders. Dirk wil nooit echt in de picture staan, maar altijd staat Dirk in dienst van, geven doet hij graag maar met ontvangen heeft hij moeite. Onder het mom van een column over het festival van Nei Skoen was ik aanwezig, maar een column over unne keiskônne Helmonder is het geworden.

Want dat is Dirk, da wil ie niet als ik da zou vragen, daarom een bietje sneaky heb ik gaande de dag wat vragen gesteld. Geboren in Heemskerk, ik heur het sommige meensen al zeggen, das ginne Helmonder. Maar as ge vanaf 1976 in Helmond woont en oe eigen overal belangeloos vur inzet, zoveul goeds vur onze stad hed gedaan en hullemaal ingeburgerd bent, dan bende wa men betreft unne echte Helmonder. Dirk wordt deze dag overladen met bloemen, want Dirk neemt afscheid van Nei Skoen, maar het is geen vaarwel wordt er bij gezegd. Zo blijft de deur op een kier. Een soort Heintje Davids, hij kan niet helemaal afscheid nemen. Hij blijft toch de banden aanhouden bij Nei Skoen (dat zal hij nooit helemaal los kunnen laten), maar hij is er aan toe om de zorg over te geven. Ik ga niet emigreren zegt hij, het is gewoon tijd, het is goed zo.

Nu wil hij echt meer met zijn familie gaan genieten van het leven. Helmond is gezellig vindt Dirk, hij woont heel graag in Helmond. Het skonste stukske Helmond is volgens hem te vinden bij het Koeienpad en ook de Cacaofabriek behoort tot zijn favoriete stekkies en niet te vergeten Nei Skoen op het Hout. Nu dus meer tijd voor zijn hobby’s en dat zijn absoluut zijn kleinkinderen met wie hij veel wandelt, hij gaat veel speeltuintjes af en ze maken ook samen muziek. Zijn hobby en grootste passie is gitaar spelen, je ziet ook vaak een gitaar in zijn handen. Als we samen een foto maken vur bij dees column pakken we natuurlijk de gitaren erbij. Een van de mooiste cadeaus heeft Dirk in zijn handen, een met de hand gemaakte gitaar van Gerrit van Bergeijk. Supertrots is hij hierop.

Wat ook nog op zijn lijstje staat nu hij meer vrije tijd krijgt, is een nieuw kinderboek schrijven. Het is al een tijdje geleden dat de Gouden Dromedarisdrol uitkwam (een echt Helmonds kinderboek). Mijn neefjes hebben zo genoten van dit prachtige boek.

Wat ik ook nog wil melden is dat Dirk enige tijd geleden is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Vur men zèn die lintjes allemaal hetzelfde, maar dat is dus niet want het lintje wat Dirk heeft is nog maar 2 keer in Helmond uitgedeeld, heel bijzonder dus. Ridder worde als je nationaal iets bereikt hebt, die lintjes zijn er heel veul, maar Officier worde als je internationaal iets betekend hebt en als je Dirk googlet, zie je dat dat lintje helemaal terecht is. Trots is hij dat hij op 1 lijn met Johan Cruijff zit, die ook deze onderscheiding heeft ontvangen. Echt unne heule bijzondere Helmonder is Dirk. Nou zou ik ook graag omschrijven waarvoor hij dat lintje heeft gekregen, 2 dagen ben ik bezig geweest om dit om te zetten naar korte leesbare taal en het lukt me niet echt, zonne lange lijst is het met moeilijke medische benamingen, heel kort door de bocht: Voor zijn baanbrekende verdiensten, nationaal en internationaal, gerelateerd aan psychiatrische geestelijke gezondheidzorg. Ik hoop da ik da zo goed heb verwoord, Dirk?

Lieve Dirk.

Geniet van alle vrije tijd en ik kan niet wachten op je nieuwe kinderboek. 

Tot ziens, ik weet zeker bij Nei Skoen. 

Fijn weekend.

Houdoe


Dit nieuwsbericht is 491 keer bekeken

X
X