Ons Marij vertelt: Nei Skoen

Gepubliceerd op: 4 februari 2021 9:30

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Afgelopen week was ik weer is op bezuuk bij stichting Nei Skoen. Wat is Nei Skoen vraagde oe eigen af? Het zit naast Jan Linders op het Hout. Nei Skoen staat voor: samen herstellen, samen leren, samen ontwikkelen. Leren omgaan met je beperkingen, Nei Skoen Recovery Learning Community. Unne hille mond vol. Ik weet het. Onze Dirk de Hollander, de grondlegger van Nei Skoen, is nu echt met pensioen. Natuurlijk blijft ie altijd verbonden en hij geeft de coördinatie over aan twee dames die een betaalde baan krijgen binnen deze organisatie die hun samen gaan vervullen en vur Dirk vuult dit heel erg goed. Ik ging dus kennismaken met deze twee dames.

Ik kom altijd gére bij Nei Skoen, want ze hebben mistal gebak en deze keer dus ook. Wie zijn deze dames? Anneke Sweep en Btissam (betekent glimlach) Essaidi, deze twee dames hebben beide een sociale studie gedaan, zijn ervaringsdeskundigen en hebben veel werkervaring in deze hoek. Btissam kwam anderhalf jaar geleden binnen bij Nei Skoen als stagiaire en heeft zich nu opgewerkt tot coördinator. Dirk is extra trots dat hij het stokje ook aan haar over kan geven, opgeleid bij Nei Skoen. Anneke heeft heel veel werkervaring en know how en toen deze functie bij Nei Skoen ter sprake kwam, dacht zij gelijk dit zou ik heel graag willen. Ze kunnen beiden hun eigen ontplooien in deze baan en hun eigen ideeën hier uitvoeren. Ik zit gelijk hullemaal in men ellement want een gesprek met vrouwen onder elkaar is toch heel iets anders als mee mannen. Alhoewel Dirk erbij zit, delft hij toch een bietje het onderspit, maar daar kan Dirk mee leven. We hebben gelijk een soort praatgroep wat goed vuult voor alle partijen. Het gaat over relaties, over internetdates en over geaardheid.

Bij Nei Skoen kunde echt met alles terecht waar je mee zit en as ge binnen komt, hang je jouw label aan de kapstok. Er is geen indicatie nodig en echt iedereen is welkom. Ze werken volgens alle regels van de
RIVM in deze tijd.

Vanaf 1 februari zijn beide dames in hun functie, Dirk vind het zelf ook mooi dat twee dames op deze functie zitten om zo het werkgebied nog breder te maken. Ze hebben beide van allerlei plannen voor herstelgroepen zoals een vrouwenpraatgroep (vuul ik wel iets veur), ook een regenboogpraatgroep staat op het lijstje. Ik denk dat deze dames Nei Skoen naar een volgend level kunnen tillen. Als ik ze op Linkedln naar boven haal, lees ik dat ze beiden heel wat in hun mars hebben. Dirk geeft met vertrouwen het stokje door en dat snap ik. 

De dames hebben samen een goeie klik, wat erg belangrijk is. Ook hun willen benadrukken aan alle Helmonders dat je altijd welkom bent bij Nei Skoen. In deze tijd ben je bijvoorbeeld eenzaam of wil je met iemand praten, zit je in de knoop, kom eens langs bij Nei Skoen waar je altijd welkom bent. Wiste jullie trouwens dat Nei Skoen ook in de race was vur een Appeltje van Oranje? Helaas zijn ze het niet geworden, maar ze hebben wel een mooi bedrag gehad van dit mooie initiatief. Het is hier ook niet zomaar iets, vanuit de hele wereld komen ze kijken hoe hier gewerkt wordt.

Anneke en Btissam, ik wens jullie beiden veel suc6 met jullie nieuwe baan. We gaan elkaar zeker tegenkomen, want ook ik heb een warm hart voor deze mooie stichting en kom er graag. Tegen alle Helmonders zeg ik: wip eens gezellig langs en ga eens kijken bij Nei Skoen op het Hout. Vural ook als je nu niet lekker in je vel zit met corona, aarzel niet ze zijn er elke dag.


Tot volgende week.
Fijn weekend.

Ons Marij vertelt: Nei Skoen

Dit nieuwsbericht is 710 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X