Ons Marij Vertelt: Musique en Plein Public! 

Gepubliceerd op: 30 juni 2022 10:54

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Dit weekend is een bezoekske aan ons prachtige Lambertushof een must. 3 dagen lang zal dit keimooie hofje (wat midden in het centrum ligt in de schaduw van de Lambertuskerk) het middelpunt zijn van 3 mooie muziekdagen. Vur men was dees hofke lang verborgen, maar wat is het een plaatje. Dit behoort toch zeker tot de mooiste stukskes Helmond wat men betreft. En er worden regelmatig mooie evenementen gehouden die ook echt bij de uitstraling van het hofje horen, zoals dees weekend.

Programma:

1 juli: jazz- en bluesmuziek 20.00 - 22.30 uur
2 juli: popmuziek door tributebands 16.00 - 22.00 uur
3 juli: klassieke muziek 13.00 - 17.00 uur

Vrijdag is menne favoriet, dan is er jazz en lindyhop mee unne houten dansvloer, want dat er gedanst gaat worden is een ding wat zeker is. Maar wat is lindyhop? Het is ontstaan in de Amerikaans Afrikaanse gemeenschappen uit Haarlem, New York, in 1920/1930.  De lindyhop is een samensmelting van vele verschillende dansen. Je moet gewoon komen kijken. De muziek die avond wordt verzorgd door een kleinere bigband wat men gelijk doet denken aan Glenn Miller, Louis Armstrong of Ella Fitzgerald. Een topavond gaat da worden, weet ik zeker. 

Zaterdag gaat het pop/rock-programma van start. Waar een aantal toffe bands te horen zijn waaronder tributeband Tom Waits, introduction to the blues. Ze eindigen hun weekend op zondagmiddag met klassieke muziek. Het mooie van deze middag is dat ook lokaal talent een podium krijgt. Maar het gehele programma vind je op hun Facebook, stichting Lambertushof waar precies staat wie er op gaan treden. Natuurlijk is er horeca deze 3 dagen en op zaterdag zelfs een frietkar. Ik kan zeggen dat deze mooie stichting het goed voor elkaar heeft dit weekend. Ook hier zijn weer talloze vrijwilligers die zorgen dat wij in helmond een stikleuk weekend gaan beleven waarvoor bedankt. Tot ziens op dit geweldige evenement.

RIJPELBERG LIVE 

Maar op zaterdag 2 juli is er in mijn eigen wijk de Rijpelberg ook een keileuke avond georganiseerd, die ook een vermelding verdiend. Terwijl de Kennedymars langsloopt, is er een topavond gratis te bezoeken met DJ Ricardo Moreno, coverband Emptyfield en niemand minder dan Arjon Oostrom sluit de avond af. Het feest vindt plaats op het Wederhof/Frieslandpad en is ook gratis te bezoeken. Kinderen kunnen tot 00.00 uur ook gratis terecht in de speeltuin. Een avond voor de hele familie. Nou niemand hoeft zich dees weekend te vervelen, dat is duidelijk. Een heel fijn, gezellig, muzikaal weekend. 

Tot volgende week. 

Houdoe


Dit nieuwsbericht is 298 keer bekeken

X
X