Ons Marij Vertelt: MondkapJA

Gepubliceerd op: 8 oktober 2020 9:50

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Als we ergens deze week niet omheen kunnen is het wel het mondkapje. Vurige week gaf de regering het dringende advies om mondkapjes te dragen in winkels en binnen ruimtes waar veel mensen zijn. En het is geen vraag het is een dringend advies wat echt wel iets anders is, maar als ik om me heen kijk, wordt er niet zo veel gehoor aan gegeven.

En ja, er zijn tegenstanders en voorstanders van die kapkus. Da hedde overal mee.

Ik doe er nie moeilijk over, als dit het beste is, doe ik gewoon mee zonder te zeveren.

Ge hoeft het ook niet buiten te dragen das weer een meevaller. En ge hed ook hele leuke en ja, ik vind het ook wat moeilijker ademen als zonder kapke maar wat moet dat moet.

Je bent dan toch meer beschermd als de ander halve meter afstand niet echt goed gehouden kan worden, want eerlijk is eerlijk: ook ik hou me zonder da ik er erg in heb wel eens niet aan de 1,5 meter regel en schuif gewoon aan in de rij todat ik er erg in heb of iemand me erop attendeert. Het is nog steed wennen vind ik.

De dag na het advies  loop ik als enige in de supermarkt met een mondkapje en voel me niet op men gemak. In de loop van de afgelopen dagen komen er gelukkig steeds meer mensen bij, in de stad doe ik braaf bij elke winkel men mondkapje op en kom ik buiten dan gaat hij af.

Het rare vind ik echter dat supermarkten hier geen lijn in trekken. Die zouden het goede voorbeeld moeten geven. Daar is het ook het drukste. Zondag vond ik het heel verwarrend. Bij de supermarkt met de blauwe letters draagt echt het hele personeel mondkapjes en bij de supermarkt met de gele letters  niemand. Zo jammer dit, en de mensen volgen gewoon wat het personeel doet. Ik ben altijd naaiskierig, waarom is dat nou toch en wij hebben zoveul gele letters winkels in Helmond.

Dus ik dacht maandag: ik bel het hoofdkantoor van de gele letters winkels in Veghel en vraag hun wat de reden is waarom hun niet meedoen, want dan ben ik daar heel benieuwd naar. Ik lieg het niet: het heeft 45 minuten geduurd en ik had nog steeds niemand aan de lijn.

Dan maar gebruik maken van de persmedialijn die hun hebben (dat had ik eerder moeten doen). Het liefst zou ik iemand van de directie spreken, maar helaas dat gaat hem niet worden. Ze hebben ginne tijd vur een columniste uit het skonne Helmond. Op de afdeling media hebben ze goed naar me geluisterd en ze zouden me een email sturen met het antwoord. De volgende dag krijg ik een mail, eigenlijk gin antwoord op men vraag maar meer een mededeling. In alle gevallen volgen ze de maatregelen vanuit de overheid op, zo heeft ons personeel een mondkapje op en vragen we dat van de klanten ook.

Nou, maandag was da echt nog niet, maar goed ik in dun auto om te gaan controleren (ik moest nog een boodschap doen) en ja hoor iedereen een mondkapje op. En daar ben ik heel blij mee. Het zal wel nie aan men telefoontje hebben gelegen, maar ze zijn wel wakker geworden. Ik hoop dat er nog veel meer winkels mee gaan doen en dat over een paar weken de besmettingen weer naar beneden gaan. Het is niet makkelijk allemaal dat weet ik best, maar met zijn alle kunnen we het.

Zorg goed voor elkaar en voor jezelf

Fijn weekend tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 539 keer bekeken

X
X