Ons Marij Vertelt: Moederdag

Gepubliceerd op: 9 mei 2018 9:00
Gewijzigd op: 9 mei 2018 11:03

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Ik vind Moederdag toch eigenlijk wel een van de mooiste dagen van het jaar.
Mijn moederke leeft al lang niet meer, maar elke Moederdag sta ik vroeg op,( en nee geen ontbijt op bed voor mij) stap in menne auto en rij op men gemakske alleen naar Tilburg.
Dan ga ik een skon bloemke op haar graf zetten en lucht ff men hart bij haar.
En dan rij ik weer terug naar Helmond. Dan begint menne eigen Moederdag pas.
Als ik dat niet doe heb ik de hele dag geen aard met men eigen, dus dit is voor mij een must!
Dankzij ons Moederke ben ik geworden wie ik ben, die wil ik echt in ere houden zo lang als ik leef.

Ge hed mensen die het allemaal onzin vinden. Die zeggen allemaal geldklopperij en commercie. Oke da meude gullie vinden, maar ikke dus niet. Een heel jaar staan de moederkes voor je klaar en cijferen zichzelf weg, en dieje ene dag mag zij het middelpunt zijn. En nee da hoeven gin grote kados te zijn, dat mag een kaartje zijn, dat mag een gedichtje zijn. Doe de vaat voor haar, zeg da ge van haar houd, ook da zeggen we te weinig.
De mooiste kadotjes die we ooit hebben gekregen zijn toch de kadotjes die op peuterspeelzalen en scholen gemaakt zijn. Daar ligt echt alle liefde in van een kind, de tekeningen gemaakt met propkes papier, de jampotjes die beschilderd zijn en als vaasje dienen; geweldig. Wa dachte van een tegoedbon om een keer de tuin te vegen of de heg te knippen of ander klusje waar zij tegen op ziet. Het hoeft geen geld te kosten daar zit een moeder niet op te wachten.Een moeder wil een bietje waardering en liefde terug die zij je geeft.

Ik heb unne (leuke) buurjongen die vruuger nog wel eens verschiet wilde laten gaan op Moederdag. Hij vond dat allemaal onzin, da hedde op die leeftijd.
Toen ik daar lucht van kreeg heb ik hem erop aangesproken en gezegd hoe belangrijk het is om wel iets met Moederdag te doen. En hoe fijn een moeder het vind om op zonne dag een blijk van waardering te krijgen. Sindsdien herinner ik hem al wel 10 jaar aan Moederdag, dan zeg ik: Hugo het is weer bijna Moederdag. Twee weken van teveuren zeg ik, “denk aan oe kadotje” en dan mompelde hij altijd wel wat, maar hij doet het wel :-)
maar men buurvrouw is zon godsgruwelijke goeie moeder, dat kunde niet maken om als haar zoon op zonne dag niks van oe eigen te laten horen.
Zo draag ik toch een heel klein steentje bij aan de opvoeding van onze buurjongen. Het zijn trouwens 2 buurjongens maar Erwin, die doet dat allemaal vanzelf, die hoef ik nergens op te attenderen. Das unne hille andere daar bemoei ik me dan ook niet mee. Maar Hugo stuur ik wel eens de goeie richting in.

Ik verwacht trouwens ook altijd een kadotje van André, menne meens.
Die zegt dan altijd ‘’gij bent men moeder niet’’ nee da weet ik maar ik doe wel alle taken die jullie moeder vruuger deed. En meestal staat er unne mooie bos bloemen mee Moederdag van hem. Tja, ik weet het ik; verwacht nogal iets van de mensen waar ik mee leef maar ik doe ook alles voor hun. Ik vraag niet meer als een blijk van waardering op deze speciale dag, hun worden ook door mij in de watten gelegd 364 dagen per jaar.
Vur degene die dit lezen en nog geen kadotje hebben, tis nog op tijd, dus zaterdag ff naar de stad of naar de mert. Al vur een paar centen hedde iets, en ik snap dat mensen soms er echt het geld niet voor hebben. Een leuke kaart met een leuke tekst, een klusje voor haar doen, er zijn zoveel mogelijkheden die niets kosten. Zet oe moederke in het zonneke op deze dag, ze verdient het toch zo.Met een big smile denk ik terug aan ons moederke en laat mijn eigen Moederdag over me heen komen en wacht af wat ze voor me in petto hebben. Tis altijd goed, as ge er maar aan denkt.

Tot volgende week,
Houdoe!

Dit nieuwsbericht is 513 keer bekeken

X
X