Ons Marij vertelt: Moederdag!

Ons Marij vertelt: Moederdag!
Gepubliceerd op: 6 mei 2021 9:17

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Wir zonne skônne dag in het jaar. Helaas heb ik al jaren gin moederke meer, maar ik ben zelf ook moeder. Waar andere mensen het geldklopperij vinden, hou ik er van. Ik hou van geven, maar ook zeker van krijgen. Ik hou van cadeautjes en neeje dat hoeven gin grote cadeaus te zijn. De skonste cadeaus die we als moeder ooit hebben gehad, zijn toch de beschilderde bloemvaasjes, de tekeningen met propjes papier en natuurlijk de gedichtjes van onze kids op dit soort dagen. Het hoeft echt gin geld te kosten. Het is een stukske waardering op deze speciale dag vur oe moeder.

Op zonne dag mis ik men eigen moederke toch weer net iets meer. Mijn moederke zou dees jaar 103 jaar zijn geworden, dus het zou een uitzondering gewist zijn als ze er nog wel was. Een moederke wilde nooit kwijt en vur altijd bij oe houwen, tenminste ikke wel. Menne Moederdag staat zondagmorgen dan ook altijd in het teken van men eigen moederke. Ik rij dan naar Tilburg mee unne skonne bos bloemen (haal ik zaterdag op de mert) die ik op haar graf ga zetten. Als ik dat niet doe, vuult het niet goed vur men. Vur degene die me niet vanaf het begin (3 jaar schrijf ik alwir vur De Loop) volgen, ik ben een rasechte Tilburgse die 20 jaar geleden naar Helmond is geëmigreerd. Vandaar dat ik op dit soort dagen even richting mijn roots trek. Maar ‘s middags is menne eigen moederdag gewoon hier in Helmond. Met een big smile denk ik terug aan ons moederke en laat mijn eigen Moederdag over me heen komen en wacht af wat ze vur me in petto hebben. Tis altijd goed, as ge er maar aan denkt. Ik verwacht trouwens ook altijd een cadeautje van André, menne meens. En nee, ik ben zijn moeder niet dat weet ik, maar ik doe wel alles wat zijn moederke vruuger vur hem deed, dus ik ben een soort vervangende moeder. Gelukkig vind André da ook (hij hed gin keus) en zorgt hij altijd vur een bloemke van menne favoriete bloemist. Ik hou van Biedermeiers en gestoken bloemstukken, het liefste met hortensia’s maar in deze tijd is da een bietje moeilijk.

TIP TIP TIP: Waar ik ook altijd erg blij mee ben, is de Hellemond Gift-cadeaubon die hier in Helmond bij veel ondernemers te besteden is. Zo steunde ook nog eens onze eigen ondernemers in Helmond en moeders kan zelf iets leuks uitzuuken.

Tot slot wil ik jullie attenderen op mijn foto van deze week, ons mam en ik. Zo kunde zien da ik best wel op haar lijk. En daar ben ik trots op. Hier hadden we ongeveer dezelfde leeftijd, 60 jaar. Ze is al een hele tijd uit mijn leven, maar nooit uit mijn hart. De mooie herinneringen neem ik mee zolang ik verder leef.

Fijne Moederdag voor
alle moeders.
Geniet ervan,

Ons Marij vertelt

Dit nieuwsbericht is 328 keer bekeken

X
X