Ons Marij Vertelt: Moederdag

Gepubliceerd op: 7 mei 2020 9:09
Gewijzigd op: 6 mei 2020 14:10

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Een ode aan mijn moederke. Jammer genoeg is men moederke er niet meer, ze zou 101 jaar oud zijn als ze nog leefde. Ze werd (maar) 76 jaar. Toen ik geboren werd was mijn moederke al 43 jaar. Ik was het lang verwachte meiske na 4 jongens. Halleluja: eindelijk een meiske. In de hele straat was het feest, want bij Scheepens is een meisje geboren. Mijn oudste bruur en ik schelen maar liefst 20 jaar en met de jongste bruur scheel ik 4 jaar.

Mijn oudste broer zat in het leger en bracht de hele compagnie mee om mij te bewonderen.

Zo trots was hij op zijn kleine zusje. Ons mam was de spil in ons gezin en wat deed ze dat toch goed.

Mijn hele leven heb ik me meer als welkom gevuuld. Nog steeds heb ik een fijn warm gevuul bij mijn familie en is de band hecht. Ik kom uit een warm nestje zoals ze dat zeggen, opgegroeid in een volksbuurt in Tilburg. Als ik het hier met Helmond zou moeten vergelijken, zou ik in een Helmond-Noord zijn opgegroeid. Op een half uurke lopen van het centrum woonde ik in de wijk Hoefstraat oftewel Oud-Noord, waar ik altijd met heel veel plezier heb gewoond. Men moederke en ook onze pap verwende men, maar ook de jongens kwamen niks tekort. We hebben samen en heel mooi leven gehad, een fijn gezin.

Als enige en jongste meisje worde verwend, da snappen jullie wel. Zo had ik een abonnement bij de snoepwinkel als kind (waardoor men melktandjes er met mijn 5 al uitvielen van de suiker). Nooit, maar dan ook nooit heb ik een nadeel gehad van oudere ouders, want ik mog werkelijk alles. Mijn moeder zij altijd: “dat mog, omdat als ik je een vinger gaf, je nooit mijn hele hand pakte.”

Ook had ik respect voor mijn ouders, ik heb ze nooit uitgescholden, ik zou het niet gedurfd hebben. Ze verdiende dat ook niet. Gewoon de normen en waarden waar wij vruuger mee opgegroeid zijn. Ik kan men eigen niet vurstellen dat ons moederke ooit kwaad op men is geweest. Een pak slaag heb ik echt nooit gehad. Het enige nadeel van een moeder op leeftijd is dat je waarschijnlijk niet samen met je moederke oud wordt. Ik zou er alles voor geven dat nu ons moederke bij men koffie komt drinken of ik bij ons moeder een bakske thee. Ge mist ze pas echt als ge ze niet meer hed. Dus koester de moederkes die er nog zijn, want wij missen ons moederke nog steeds na al die jaren.

Op Moederdag rijd ik altijd eerst naar Tilburg om een bloemke op het graf van men moeder te zetten. Dan pas kan menne eigen Moederdag beginnen. En die wordt verzorgd door ons Stacey en André. Het mooiste zijn natuurlijk de kaartjes en de zelf gemaakte cadeautjes, ons Stacey is een kei in leuke dingen verzinnen. Ik vind wel dat ge altijd iets vur oe moederke moet doen. Zeggen dat het allemaal commercie is, dat is wel heel gemakkelijk om er onderuit te komen. Al is het maar een leuke kaart met iets liefs erin geschreven, echt alles is goed. Het hoeft niet veul geld te kosten, een moeder is overal blij mee. Zelfs mee een briefke dat je de hele week afwast of de heg snoeit is ze blij. Als je maar aan haar denkt.

Ik denk met een big smile terug aan mijn lieve moeder. Men foto van deze week is het mooiste en dierbaarste wat er in ons huis staat wat men betreft. Een fotolijst van moeder en dochter. Ik kijk er elke dag naar. Ik ga genieten van mijn Moederdag, want ik vind dat een speciale dag. Ik wens alle moeders een fijne Moederdag ondanks dat er ook veel zullen zijn die vanwege de corona hun moederke niet kunnen zien. Ik leef met jullie mee en denk aan jullie. Probeer er toch een speciale dag van te maken.

Tot volgende week, houd goed afstand.

Ben lief voor elkaar

En blijf gezond


Dit nieuwsbericht is 431 keer bekeken

X
X