Ons Marij Vertelt: Moederdag

Gepubliceerd op: 9 mei 2019 9:13

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Weer zonne mooie dag in het jaar. Helaas heb ik al jaren gin moederke meer, maar ik ben zelf wel moeder natuurlijk. Waar andere mensen het geldklopperij vinden, hou ik er van. Ik hou van geven, maar ook zeker van krijgen, ik hou van cadeautjes en neeje dat hoeven geen grote kados te zijn, maar dat mag wel. De skonste cadeaus die we als moeder ooit hebben gehad, zijn toch de bloemvaasjes zelf beschilderd en de tekeningen met propjes papier en natuurlijk de gedichtjes van onze kids op dit soort dagen. Ge kunt ook een klusje voor je moeder doen of een leuke kaart met een mooi gedichtje.

Maar ge moet wel iets voor haar doen, vind ik althans.

Op zonne dag mis ik men eigen moederke toch weer net iets meer. Mijn moederke zou dit jaar 101 jaar zijn geworden, dus het zou een uitzondering geweest zijn als ze er nog wel was, maar een moederke wilde nooit kwijt en vur altijd bij oe houwen, tenminste ikke wel. Menne Moederdag staat ‘s morgens dan ook in het teken van men eigen moederke. Ik rij dan naar Tilburg mee unne skonne bos bloemen (haal ik zaterdag op de mert) die ik op haar graf ga zetten. Als ik dat niet doe, voelt het niet goed vur men, dieje hele dag niet. Ik rij daarna naar Peerke Donders en de Hasseltse kapel vur een kerske op te steken das net zoiets al we hier in Helmond het Kapelleke van Binderen hebben.

Vur degene die me niet vanaf het begin volgen, ik ben een rasechte Tilburgse die 18 jaar geleden naar Helmond is geëmigreerd. Vandaar dat ik op dit soort dagen toch richting mijn roots trek.

Andre moet zondag ook gewoon vlaggen bij roodwit 62 (wa ik stom vind van de KNVB) dus ga ik samen met ons Stacey  (mijn dochter) die dag op pad en maken we er een leuk Moederdag uitje  van.

Lekker ergens samen lunchen waarschijnlijk bij peerke, das al een kado op zich. Wat leuke plekskes in Tilburg bezoeken en dan weer richting Helmond. Ik verwacht trouwens ook altijd een cadeautje van André ,menne meens, en nee ik ben zijn moeder niet dat weet ik, maar ik doe wel alles wat zijn moederke vruuger vur hem deed dus ik ben een soort vervangende moeder. Gelukkig vind André da ook (hij hed geen keus)  en zorgt hij altijd vur een bloemke van menne favoriete bloemist. Vur degene die nog niks hebben voor hun moederke die kunnen nog op pad vrijdag en zaterdag.

En het hoeft gin vermogen te kosten as ge maar aan haar denkt zoals ik hier boven vertel.

TIP TIP TIP: Waar ik altijd erg blij mee ben, is de Hellemond gift cadeaubon die hier in Helmond bij veel ondernemers te besteden is. Zo steunde ook nog eens onze eigen ondernemers in Helmond en jullie mam kan zelf iets leuks uitzoeken, maar iets moete echt wel doen. Ook wil ik jullie met mijn speciale foto van ons mam en mij laten zien da ik best wel op haar lijk. Hier hadden we ongeveer dezelfde leeftijd: Daar ben ik trots op! Ze is uit mijn leven maar nooit uit mijn hart, de mooie herinneringen neem ik mee zolang ik verder leef. Fijne Moederdag voor alle moeders.

Tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 354 keer bekeken

X
X