Ons Marij Vertelt: Meneer Stienen, dit kan toch echt niet?

Gepubliceerd op: 17 oktober 2019 9:09
Gewijzigd op: 17 oktober 2019 9:10

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Ik wou er men eigen eigenlijk niet mee bemoeien, maar ik wil toch ook even men mening laten horen. Want ook ik vind, net als heel veul Helmonders, dat Helmond sport zonder supportershome echt niet kan. Ik kom nog maar pas kijken bij  Helmond Sport en schrijf regelmatig een column over Helmond Sport, altijd positief. Daar hou ik van, want met negativiteit bereikte niks. Ik weet ook da ge meer mee veren bereikt as mee pek, maar helaas deel ik deze week gin veren uit.

Afgelopen vrijdag was ik in het gezellige supportershome waar een kaartavond werd georganiseerd door de supportersclub. Waar moeten straks dit soort activiteiten plaatsvinden? Zo hebben ze ook een darttoernooi, een nieuwjaarsreceptie en nog veel meer leuke evenementen in het spelershome. Wist u dat?

Het was kei goed verzorgd met een hapje en een drankje kei leuke bediening iedereen doet toch zo zijn best. Vur zoiets moete toch echt een eigen thuis hebben, da kunde toch niet in een supportershome van een andere club doen wat u voorstelt? Ze hebben het er mooi voor elkaar, daar in het supportershome. En nee, er zitten niet alleen zuipers, want er komen ook mannen en vrouwen die een colaatje light drinken en een bakske koffie, maar natuurlijk ook een pilske, zeker voor en na de wedstrijd. Maar da is toch bij elke sportclub? Daar is Helmond sport geen uitzondering op.

Als voetballiefhebber (ik neem aan dat u dat bent als voorzitter van een voetbalclub) weet u toch wel dat er graag een pilske weg wordt getikt, wat ook zeker moet kunnen in hun eigen home. Denk daar nou eens even goed over na. Het is toch echt van de zotte dat Helmond Sport straks geen eigen supportershome meer heeft in het nieuwe complex. Da ken toch echt niet, zoiets is de ziel van een club. Dat moet behouden worden. Wat hoog in het vaandel staat bij de gemeente Helmond is het woord verbinden en dat doen jullie op deze manier helemaal niet. Ge breekt zo alles af wat al was verbonden. Ik hoop echt dat alle gesprekken die de komende tijd plaats gaan vinden hun vruchten af gaan werpen zodat u en de gemeente ervan overtuigd raken dat een supportershome een must is in het nieuwe complex, anders is het triest gesteld als dat niet gebeurd.

Het enige wat ik kan doen is bidden tot dun heilige Antonius en een kerske opsteken bij het Kapelleke van Binderen. Wat ik dan ook heb gedaan in de hoop dat er toch een supportershome gaat komen. Fingers crosst!

Dan wil ik vragen, meneer Stienen, bende al een keerke mee de bus naar een uitwedstrijd geweest van uw Helmond sport? Doe dat eens een keerke dan hedde tijd om eens een rondje te doen in de bus en naast een heleboel van die echte Helmond Sportfans te gaan

zitten en een woordje samen te wisselen zodat je weet wat er onder de supporters die elke week trouw hun clubke steunen leeft. Want ook dat hoort een goeie voorzitter te weten mijn inziens, dat hoort er zeker bij. En dan is zonne uitwedstrijd daar een mooie gelegenheid voor. Ik kan het van harte aanbevelen, ik ga ook wel eens mee.

Ook u moet verbinden met iedereen in de club waar u voorzitter van bent.

Vur welke club bende gaai ?
Tuurlijk vur Helmondsport

Fijn weekend (ook voor u meneer Stienen)

Tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 1914 keer bekeken

X
X