Ons Marij Vertelt: Mantelzorgers bedankje

Ons Marij Vertelt: Mantelzorgers bedankje
Gepubliceerd op: 7 oktober 2021 9:18

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Alle mantelzorgers zet Helmond graag in het zonnetje! Om te bedanken voor de zorg aan inwoners uit ons eigen Helmond. Ikzelf ben ook unne mantelzorger en ja da doe ik met heel veul plezier, liefde en toewijding en dit jaarlijkse complimentje vind ik een heel erg skôn gebaar. Dit kan nog tot 31 oktober aangevraagd worden en dit kan online bij de LEVgroep Helmond.

Als mantelzorger ontlast je de zorg die het toch al zo druk hebben en daar mag best iets tegenover staan. Al lezend over mantelzorg kom ik bedragen tegen dat mantelzorgers onze samenleving 20 miljard euro besparen, omdat anders professionele zorg deze taken zou moeten doen. Maar er zou ook het personeel niet voor zijn voor al die taken. Wat zijn ze nodig deze helden. En denk nou niet da hoef ik niet, ge verdient het als mantelzorger. Vraag het aan en doe er iets leuks mee.

Wat zijn de voorwaarden: je kunt het aanvragen als je in 2021 gedurende tenminste drie maanden (intensief en meer dan gebruikelijke) mantelzorg verleend hebt aan iemand die in Helmond woont. Je krijgt een cadeaubon van 70 euro. Normaal moet je hem ophalen bij de LEVgroep waar je dan een lekker kopje koffie of thee krijgt met iets lekkers, maar dit jaar wordt hij weer thuisgestuurd. Nog steeds vanwege de corona. Ook jongeren onder de 18 jaar die mantelzorger zijn, kunnen het aanvragen.

Wat kies ik altijd (want je hebt keus)? Dat is unne makkelijk vur men. Je kan al een paar jaar ook de Hellemondgiftkaart kiezen, wat ik dus altijd doe. Mijn lezers weten dat ik daar erg gecharmeerd van ben. Vural vind ik het erg belangrijk om de lokale middenstanders te steunen, met deze bon die bij 150 Helmondse winkeliers geldig is doede dat dus zeer zeker. Ik heb een paar favoriete adresjes waar ik ze uitgeef. Met verjaardagen staan ze altijd op men verlanglijstje. Het is echt Helmonds en in deze tijden vind ik dat heel belangrijk. Onze middenstanders hebben het hard nodig en in de horeca is het ook op vele plekken geldig, die het ook heel goed kunnen gebruiken.

Mantelzorgers. In mijn ogen zijn het helden, het zijn dragende krachten in onze samenleving. Ze kunnen ook niet zomaar ophouden, omdat ze mensen verzorgen die ze liefhebben en als zij het niet doen dan doet niemand het en die helden meugen echt wel eens in het zonneke gezet worden. Van men magde oe eigen ook een schouderklopje geven, want het is niet zo vanzelfsprekend. Ik weet nog wel dat toen ons mam hulpbehoevend werd en er nog geen plaats was in een verzorgingstehuis, de buurvrouw van ons mam ons als familie heel veel heeft geholpen. Dingen die ik niet kon (een po) heeft zij gedaan en nog heel veel meer. Het is al heel lang geleden maar nog steeds ben ik buurvrouw Sjan heel erg dankbaar voor wat ze voor ons mam heeft gedaan. Voor ons is ze een held en Helmond heeft veel van dit soort helden, dat weet ik zeker.

Ben jij mantelzorger, dan doe je fantastisch werk. Vraag het aan je verdient het. Ga naar de website van de LEVgroep.

Fijn weekend iedereen en
tot volgende week.

Ons Marij vertelt

Dit nieuwsbericht is 694 keer bekeken

X
X