Ons Marij Vertelt: Mantelzorgercomplimentje

Gepubliceerd op: 24 september 2020 9:34
Gewijzigd op: 24 september 2020 11:11

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Ik wil alle mantelzorgers (en dat zijn er veel) erop attenderen dat het nu de tijd is om het mantelzorg complimentje aan te vragen. Dit kan nog tot 31 oktober en dit kan online bij de LEV groep Helmond.

Alle mantelzorgers zet Helmond graag in het zonnetje! Om te bedanken voor de zorg aan inwoners uit ons eigen Helmond. Ikzelf ben ook unne mantelzorger en ja da doe ik met heel veel plezier en toewijding en dit jaarlijkse complimentje vind ik een heel erg skôn gebaar.

Als mantelzorger ontlast je de zorg die het toch al zo druk hebben en daar mag best iets tegen over staan. Sommige weten het niet dat het bestaat daarom een keer een column hierover.

Wat zijn de voorwaarden: je kunt het aanvragen als je in 2020 gedurende tenminste drie maanden (intensief en meer dan gebruikelijke) mantelzorg verleend hebt aan iemand die in Helmond woont. Je krijgt een cadeaubon van 70 euro. Normaal moet je hem ophalen bij de lev groep waar je een lekker kopje koffie of thee krijgt met iets lekkers, maar dit jaar wordt hij thuisgestuurd vanwege de Corona. Ook jongeren onder de 18 jaar die mantelzorger zijn kunnen het aanvragen. Wat kies ik altijd (want je hebt keus) dat is een makkelijk voor men.

Je kan al een paar jaar ook de HELLEMOND gift kaart kiezen, wat ik dus altijd doe.

Mijn lezers weten dat ik daar erg gecharmeerd van ben. Vooral dit jaar vind ik het erg belangrijk om de lokale middenstanders te steunen, met deze bon die bij 150 Helmondse winkeliers geldig is doede dat dus zeer zeker. Ik heb een paar favoriete adresjes waar ik ze uitgeef. Met verjaardagen staan ze altijd op men verlanglijstje. Het is echt Helmonds en in deze tijden vind ik dat heel belangrijk. Onze middenstanders hebben het echt heel hard nodig en in de horeca is het ook op vele plekken geldig.

Mantelzorgers. In mijn ogen zijn het helden het zijn dragende krachten in onze samenleving

Ze kunnen ook niet zomaar ophouden omdat ze mensen verzorgen die ze liefhebben en als zij het niet doen dan doet niemand het en die helden meugen echt wel eens in het zonneke gezet worden. Van men magde oe eigen ook een schouderklopje geven want het is niet zo vanzelfsprekend. Ik weet nog wel dat toen ons mam hulpbehoevend werd en er nog geen plaats was in een verzorgingstehuis. De buurvrouw van ons mam, ons als familie heel veel heeft geholpen. Dingen die ik niet kon (een po) heeft zij gedaan en nog heel veel meer. Het is al heel lang geleden maar nog steeds ben ik buurvrouw Sjan heel erg dankbaar voor wat ze voor ons mam heeft gedaan. Voor ons is ze een held en Helmond heeft veel van dit soort helden. Denk nou niet ik hoef dat niet, het is echt voor jullie bedoeld.

Ben jij mantelzorger, dan doe je fantastisch werk. Vraag het aan je verdient het, we kunnen niet zonder jullie.

Fijn weekend iedereen en tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 235 keer bekeken

X
X