Ons Marij vertelt: Mantelzorger-bedankje 

Ons Marij vertelt: Mantelzorger-bedankje 
Gepubliceerd op: 29 september 2022 9:09

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Alle mantelzorgers zet Helmond graag in het zonneke! Om te bedanken voor de zorg aan inwoners uit ons eigen Helmond. Ikzelf ben ook unne mantelzorger en ja da doe ik met heel veul plezier, liefde en toewijding en dit jaarlijkse complimentje vind ik een heel erg skôn gebaar. Dit kan nog tot 31 oktober aangevraagd worden en dit kan online bij de LEVgroep Helmond.

Als mantelzorger ontlaste de zorg die het toch al zo druk hebben en daar mag best iets tegenover staan. Al lezend over mantelzorg kom ik bedragen tegen dat mantelzorgers onze samenleving 20 miljard euro besparen, omdat anders professionele zorg deze taken zou moeten doen. Maar er zijn ook niet genoeg mensen om al dees werk te doen. Wat zijn ze nodig deze helden. En denk nou niet da hoef ik niet, ge verdient het als mantelzorger. Vraag het aan en doe er iets leuks mee. In deze dure tijden is het heel welkom.

Wat zijn de voorwaarden: je kunt het aanvragen als je in 2022 gedurende tenminste drie maanden (intensief en meer dan gebruikelijke) mantelzorg verleend hebt aan iemand die in Helmond woont. Je krijgt een cadeaubon van 70 euro of het bedrag. Ook jongeren onder de 18 jaar die mantelzorger zijn, kunnen het aanvragen. Witte dat één op de vier mantelzorgers een jongere is? Daar schrik ik toch wel van. Vur jongeren vind ik de mantelzorg extra zwaar. Vaak zijn ze nog pubers en worstelen zelf met de dingen die horen bij het volwassen worden. Het zorgen voor je ernstig zieke vader of moeder, broer of zus is dan zwaar, deze jongeren wil ik een groot compliment geven voor al hun inzet!

Wat kies ik altijd (want je hebt keus)? Dat is unne makkelijke vur men. Je kan al een paar jaar ook de HellemondGift-kaart kiezen, wat ik dus altijd doe. De meeste weten dat ik daar erg gecharmeerd van ben. Vural vind ik het erg belangrijk om de lokale middenstanders te steunen, met deze bon die bij 150 Helmondse winkeliers geldig is doede dat dus zeer zeker. Ik heb een paar favoriete adresjes waar ik ze uitgeef. Met mijn verjaardag staat hij ook altijd op men verlanglijstje. Ook in de Helmondse horeca is het op vele plekken geldig.

Mantelzorgers. In mijn ogen zijn het helden, het zijn dragende krachten in onze samenleving. Ze kunnen ook niet zomaar ophouden, omdat ze mensen verzorgen die ze liefhebben en als zij het niet doen dan doet niemand het en die helden meugen echt wel eens in het zonneke gezet worden.

Ben jij mantelzorger, dan doe je fantastisch werk. Vraag het bedankje aan want je verdient het. Ga naar de website van de LEVgroep waar je het aan kan vragen. 

Mantelzorgers, wat fijn dat ze er zijn.
Fijn weekend iedereen en tot volgende week.

Ons Marij vertelt: Mantelzorger-bedankje 

Dit nieuwsbericht is 213 keer bekeken

X
X