Ons Marij Vertelt: Lichtjesparade en voorjaarskermis

Gepubliceerd op: 23 maart 2023 9:19

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Dit weekend hoefde oe eigen niet te vervelen, want er is genoeg leuks waar ge naar toe kunt. Een zaterdagavond is er in Mierlo-Hout weer de lichtjesparade en dees jaar is het zelfs gratis entree. De straatverlichting wordt om 19.30 uur gedoofd als het spektakel begint, duizenden lampjes verwerkt in prachtige creaties komen vurbij en dat alles verandert Mierlo-Hout in een sensationeel Disneyworld. Er is zelfs een dubbele verrassing voor alle kinderen die komen en dees jaar is er ook een publieksprijs beschikbaar. Alle bezoekers van de lichtjesparade kunnen hun stem uitbrengen via de telefoon. Hoe dat precies zit weet ik ook niet, maar neem je telefoon dus mee. Hoe leuk dat dit geweldige evenement weer door kan gaan na de afgelastingen vanwege corona. Ik vind dit echt een must see en vural met kindjes en omdat er dit jaar geen entree is, kan iedereen erheen. Ik ben absoluut van de partij. 

En dan is er natuurlijk de voorjaarskermis waar ge men ook zeker tegenkomt. En die duurt maar liefst 10 dagen: vrijdag 24 maart tot en met zondag 2 april. Ik ben een grote kermisfan, ik hou der van en da kan ook niet aanders: als rasechte Tilburgse moete wel van de kermis houwen. Als kind vonde men echt elke dag op de kermis. Ook hier moet ik altijd een keer de kermis op, gezellig eroverheen struinen. Ergens een drankje doen en een hapje eten. Een zak pecannoten, een suikerspin, een paar oliebollen en een stuk nougat. Men kermisfavorieten.

Er staan ruim 40 attracties en er is voldoende te eten. Er zijn natuurlijk toiletten, maar ook invalidentoiletten en een EHBO. Wisten gullie da in Tilburg sommige attracties echt anders heten dan hier? Een echt Tilburgs woord is dun ‘hooggatie’, die jullie kennen als het reuzenrad. Maar ook de Jimmy-tent noemen Tilburgers de cakewalk. Jullie zeggen de Swingmill en Tilburgers de Mickey Mouse en zo zijn er nog wel meer verschillen. Zo heeft elke stad zijn benamingen voor dezelfde attractie. Maar de kermis brengt overal gezelligheid en nu 10 dagen lang in ons Helmond.Ik hoop wel dat het weer ons een bietje goed gezind is.

Men foto is trouwens van 2 jaar geleden, maar deze Helmondse kermisondernemers zijn dit jaar ook weer van de partij hoorde ik.

Fijn weekend iedereen.

Houdoe 


Dit nieuwsbericht is 566 keer bekeken