Ons Marij vertelt: Leuk/niet leuk 

Gepubliceerd op: 21 januari 2021 11:00
Gewijzigd op: 21 januari 2021 9:17

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

We beginnen mee het leuke. Hedde gullie de kaai leuke serie op TV al gezien Typisch Helmond-West? 3 weken lang elke avond om 19.20 uur op NPO2 te zien en ik ben fan vanaf dag 1. Heerlijke TV, heerlijke mensen. De zorgzaamheid voor elkaar, de sociale controle maar zeker ook de gezelligheid. Hier mag iedereen zichzelf zijn.

Wat geweldig die leuke speelgoedkar van de LEVgroep, die elke woensdagmiddag op het veldje staat en waarmee heel veul kids speulen, begeleid door Wessel, een jeugdwerker die hier zelf is opgegroeid. Het snoepwinkeltje gerund door Nick doet me denken aan mijn eigen jeugd in een Tilburgse volkswijk. Daar heb ik als kind wat afgesnoept. Maar ge kunt er ook binnen lopen voor een bietje buurt. Ik vind het ook keiskon gefilmd, vural de beelden met drones zijn geweldig. Men favorieten zijn Maartje en Corline, vural de kleurige schutting van deuren vind ik geweldig en dat vogelhuiske prachtig gemaakt. De liefde voor elkaar spat van het scherm. Zo zijn er zeker nog meer karakteristieke personages te zien. Als ge nog niet gekeken hed, moete zeker komende week kijken. Dat is alweer de laatste week dat het te zien is. Zo leuk deze serie.

Dan nou het NIET leuke van deze column. Das toch wel de grijze container waar we ineens zonder persoonlijk bericht veul meer voor moeten gaan betalen. Het zogenaamde Diftar systeem. Vural de communicatie van de gemeente naar de bewoners is men een doorn in het oog. Vurige week stond er in de Loop trouwens un goeie duidelijke uitleg wat het nieuwe systeem precies inhoudt. Vur veul gezinnen is het een hilleboel geld wat het duurder gaat worden. En om alles bij te kunnen houden moet je zelfs inloggen met je DigiD, voor oudere mensen ook niet altijd makkelijk.

Ik vind echt dat de gemeente, zeker bij dit soort ingrijpende en kostenverhogende maatregelen vur alle burgers, haar verantwoordelijkheid moet nemen en goed moet communiceren met wat er nu precies is veranderd en hoe je ermee om moet gaan.

De mensen misschien toch nog langer de mogelijkheid geven gratis om te laten ruilen naar een kleinere container wat best veul geld scheelt op lange termijn, dan kunde hem ook wat vaker buiten zetten. In de zomer met hoge temperaturen wel fijn. Ik had in ieder geval een brief wel op zun plaats gevonden. Communicatie is toch wel heul belangrijk in alle relaties ook die van de gemeente en zijn bewoners! 

Tot volgende week. Fijn weekend.


Dit nieuwsbericht is 400 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X